Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ο αυτόπτης μάρτυς


Προς τα

''Παιδιά'' της Δημοτικής Αστυνομίας και τον πολιτικό προϊστάμενό τους

Πέμπτη 2 Απριλίου ( ημέρα γενικής απεργίας των εργαζομένων Γ.Σ.Ε.Ε, ΑΔΕΔΥ κ.λ.π) ώρα 8 το βράδυ στην οδό Δερβενακίων, κοντά στην Κολιάτσου, ζευγάρι δημοτικών αστυνόμων κόβει κλήσεις !!! στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών πού σταυροκοπιούνται.
Ώρα 8.30 το βράδυ της ίδιας ημέρας στα Καλάμια.

Κάτι ο ζεστός καιρός, κάτι η απεργία, η παραλία είναι γεμάτη κόσμο πού βολτάρει ή κάθεται στα τραπέζια των καταστημάτων. Νεολαία, γονείς με τα παιδάκια τους, ηλικιωμένοι στα παγκάκια ( όσα έμειναν).
Αίφνης, μηχανή μεγάλου κυβισμού, με αναβάτη νεαρό και το ''αίσθημα του'' διασχίζει τον πεζόδρομο, τρομοκρατώντας περιπατητές, τις μαμάδες, τα παιδάκια πού παίζουν ή κάνουν ποδήλατο και όσους από εμάς αγαπάμε να περπατάμε δίπλα στη θάλασσα.

Ερώτηση:
O πεζόδρομος των Καλαμιών αλλά και οι λοιποί πεζόδρομοι της πόλης από ποιόν
αστυνομεύονται;
Η Δημοτική Αστυνομία είναι μόνο για να κόβει κλήσεις;

ΝΙΣ

6 σχόλια:

kARTson είπε...

Εμ, βέβαια.
Κάπως πρέπει να βγάλουν τα προς το μισθό τους κι όχι μόνο.
Όσο για το περιστατικό, στα Καλάμια.
Ήμουν κι εγώ εκεί και περπατούσα, ίσως και δίπλα σου.
Το επιβεβαιώνω.

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Διαφωνώ πλήρως με το πνεύμα και το γράμμα του σχολίου του ΝΙΣ.
Πρώτον γιατί "παιδιά" και όχι παιδιά?
Δεύτερον, οι περαστικοί δεν σταυροκοπιούνται για αυτό, αλλά για το χάος της πόλης. Μπορεί ο δήμος να φταίει σε πολλά, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ τι σκέφτεται ένας οδηγός όταν παρκάρει σε διάβαση πεζών μπροστά στα σχολεία!!! Αυτό εγώ το θεωρώ εγκληματικη για την ασφάλεια των παιδιών ενέργεια. Από όσο μπορώ να καταλάβω εγώ που βλέπω την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά της δημοτ. αστυνομίας, πρέπει να τους αναγνωριστεί ένας ηρωισμός. Ήμουν παρών και άκουσα τι τους σούρνουν οι παρανόμως παρκάρισμένοι οδηγοί....Τα σούρνουν στα παιδιά βέβαι και όχι στον δήμαρχο. Πιθανώς γιατί ο δήμαρχος μπορεί να σβήσει κλήσεις και εκεί τρέχουν όλοι, τα παιδιά δεν μπορούν να σβήσουν, μόνο να γράψουν, δηλ, κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Τρίτον, ήταν η δημοτική αστυνομία στα Καλάμια και δεν έπιασε τον παραβάτη ή όχι?
Τέταρτον, ναι τα παιδιά είναι για να κόβουν κλήσεις. Τα υπολοιπα είναι δουλειά της δημοτικής αρχής αλλά και όλων των παρατάξεων του Δ.Σ. Πέμπτον τα παιδιά χρειάζονται στήριξη κυρίως από τους πολίτες που σέβονται τα δικαιώματα των συμπολιτών τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Μάλλον δεν διάβασες σωστά το σχόλιο μου.
1.Είμαι με την Δημοτική Αστυνομία όταν κόβει κλήσεις σ αυτούς πού παρκάρουν στή διάβαση πεζών, δίπλα στο σχολείο, αλλά την καταγγέλλω οταν, κάνει το ίδιο, στις 8 η ώρα το βράδυ, σε περιοχή κατοικίας, εκτός κέντρου, όπως η Δερβενακίων, μπροστά στο σπίτι γνωστού καρδιολόγου, οπου, μάλλον, είχαν παρκάρει αυτοκίνητα ασθενών του.
2. Ναι, η Δημ. Αστυνομία δεν ήταν στα Καλάμια, αλλά μήπως έπρεπε να είναι εκεί, για να διασφαλίσει την λειτουργικότητα του πεζόδρομου όπως και των αλλών πεζόδρομων της πόλης;
3.Τελευταίο. Αν η μοναδική αρμοδιότητα- απ' όσες έχει- πού εξασκείη Δημ. Αστυνομία, είναι να κόβει κλήσεις, σε σταθμευμένα αυτ/τα, τότε, να είσαι σίγουρος οτι δεν θα μακροημερεύσει.
Υ.Γ Να ξαναδούμε το θέμα των καρτών στάθμευσης. Εχω την εντύπωση οτι το σημερινό σύστημα δεν είναι λειτουργικό και αναγκάζει τούς πολίτες να παρανομούν.

ΝΙΣ

ΒΑΣ.ΑΝ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Συμφωνώ με τον ΝΙΣ. Η κατανομή των λιγοστών δημοτικών αστυνομικών πρέπει να γίνεται με κριτήριο την προστασία των πεζών κυρίως και δευτερευόντως με την επιβολή προστίμων στα αυτοκίνητα που δεν δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα.
Και ένα ερώτημα :πόσες αναπτυξιακές χρειάζονται για να συντηρείται η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών και για να γίνει η σχετική σήμανση και ο φωτισμός τους ;

Ανώνυμος είπε...

αφου ηθελα να την παω βολτα τι να εκανα ?

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λόγο αναφέρθηκε από τοπικό κανάλι ότι το Σάββατο το βράδι ''κάποιοι'' τα έσπασαν στα Καλάμια.'Εσπασαν τους καινούργιους φανοστάτες και κατέστρεψαν καθίσματα. Εκ στόματος του αντιδημάρχου Περόγαμβρου.
Μήπως τελικά κύριοι που βαθμολογήσατε την ανάρτηση κακή ήταν απλά καλή και προνοητική;
Και ας μας πει η Δημοτική αρχή από ποιόν αστυνομέυονται τελικά τα Καλάμια.

Ευχαριστώ

Νίκος Ρ.