Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

'Εχουν γνώση οι Φύλακες




Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο:

Τρία χρόνια μετά τη δικαστική απόφαση για το κλείσιμο της χωματερής του Πεδίου Βολής- αποτέλεσμα μακροχρόνιων κινητοποιήσεων των κατοίκων της περιοχής μας- καμία αποκατάσταση του χώρου δεν έχει γίνει. Παρά τη συμβατική υποχρέωση του Δήμου για άμεση αποκατάσταση του χώρου, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε, η χωματερή παραμένει στην κατάσταση που ήταν όταν έκλεισε.
Η δημοτική αρχή, αγνοώντας τους κατοίκους και του συλλόγους της περιοχής, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα πρακτικό βήμα, δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και δεν έχει κανένα σχέδιο.
Χαιρετίζουμε την πρόταση για οικολογικό πάρκο στο χώρο της χωματερής του Πεδίου Βολής και την αποσύνδεση της περιοχής μας από τη μονάδα λιπασματοποίησης.
Θεωρούμε ότι έχουμε πληρώσει ακριβά– και ιδιαίτερα τα παιδιά μας- την μόλυνση της περιοχής και του υδροφόρου ορίζοντα από τη συνεχή καύση των σκουπιδιών.
Η πρόταση που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς όμως προηγούμενη ενημέρωση των κατοίκων και φορέων της περιοχής είναι εκ πρώτης όψεως θετική
Τα θετικά στοιχεία της όμως πρέπει να εξηγηθούν επαρκώς στους κατοίκους της περιοχής ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν.
Και αυτό διότι δεκάδες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιούνται μετά από ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΛΛΑΖΟΥΝ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τις πολιτικάντικες τακτικές της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
Δεν θα αφήσουμε να εκφυλιστεί η διεκδίκηση για την αποκατάσταση της περιοχής της χωματερής που είναι προς όφελος των κατοίκων και όλων των ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ σε μια φούσκα για παραταξιακές εντυπώσεις.
‘Όπλα μας είναι οι πολίτες της περιοχής μας και όλοι οι ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.
Θα αξιοποιήσουμε τη ΓΝΩΣΗ από τους μακροχρόνιους αγώνες μας για το κλείσιμο της χωματερής ώστε να ολοκληρωθεί η λύση για την αποκατάσταση του χώρου.
Οι σύλλογοί μας πρέπει να παρακολουθούν την επιτροπή που συγκρότησε ο Δήμος ώστε να ενημερώνονται για την πορεία της αποκατάστασης και τη δημιουργία οικολογικού πάρκου.
Το ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ έρχεται από τη Στυμφαλία 20 ΧΡΟΝΙΑ.
Το ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ στη Μπαθαρίστρα και οι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ σε άλλες περιοχές περιμένουν χρόνια.
Δεν θα αφήσουμε την αποκατάσταση της χωματερής να περιμένει χρόνια.
Με κάθε τρόπο η πληγή θα κλείσει.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ‘’ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ’’

Τσάνης Ηρακλής
Αντιπρόεδρος Συλλόγου
Φιλοθέης- Νεάπολης

3 σχόλια:

Ρυ. Σπινθάκης είπε...

κ. Τσάνη
θα ήθελα να σας συγχαρώ για το άρθρο σας αλλά κυρίως και για τους αγώνες των 2 συλλόγων Καλλιθέας και Νεάπολης Φιλοθέης που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η χωματερή του θανάτου στο πεδίο βολής. Πρέπει νομίζω να υπογραμμίσουμε πως την χωματερή δεν την έκλεισε η σημερινή δημοτική αρχή αν και ήταν στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Την έκλεισαν οι κινητοποιήσεις των 2 συλλόγων και για αυτό το λόγο, όλοι οι δημότες πρέπει να σας ευχαριστήσουμε. Αγωνιστήκατε πραγματικά για όλους μας. Θα ήθελα να επαναφέρω στους 2 συλλόγους την πρόταση που είχαμε συζητήσει και πέρυσι. Να οργανώσουν οι 2 σύλλογοι λαϊκή συνέλευση όπου θα κληθούν επιστήμονες να μιλήσουν για το κατά πόσο είναι επικίνδυνη σήμερα η κλειστή χωματερή και για το πως μπορεί να αποκατασταθεί και να απορυπανθεί η περιοχή μετά τόσα χρόνια υποβάθμιση.

Ανώνυμος είπε...

Ο ειδικός επιστήμονας μήπως είναι ο κ. Αλαβέρας ; Γιατί δεν τον καλεί ο κ. Τσάνης στο κινητό του για συνδρομή ;

Ανώνυμος είπε...

Ποιον φυλάει ο κ. Τσάνης ; Την Καλλιθέα ή την Κίνηση Πολιτών ; Σε ποιους αγώνες αναφέρεται ; Ενα δικαστήριο ; Και να μας πει ως στέλεχος της Κίνησης Πολιτών τι αγώνες έχει κάνει ο ίδιος τα τελευταία τρία χρόνια ... Και γιατί το άρθρο του ήρθε αποκλειστικά στην Κίνηση Πολιτών ; Αυτός το έγραψε ;