Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Προς το Σύνδεσμο Δήμων Ανατολικής Κορινθίας



 Οι δρόμοι της μόλυνσης του περιβάλλοντος

Την Παρασκευή 8/1/10 ο Χ.Κασίμης κατέθεσε στο Σύνδεσμο των 9 Δήμων Ανατολικής Κορινθίας
την παρακάτω επιστολή:



Προς τον Σύνδεσμο Δήμων Ανατολικής Κορινθίας


Αρ Πρωτ.431/8.1.10

Υπόψη του Προέδρου Δημάρχου Κορινθίων κ. Α. Πνευματικού

Κοιν. Αντιπρόεδρο κ. Κ. Καλαντζή, Δήμαρχο Νεμέας



Κόρινθος, 8 Ιανουαρίου 2010

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 12/10/2009 κατατέθηκε αίτηση για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, ισχύος 35MW στον Δήμο Σαρωνικού, Ν. Κορινθίας (www.rae.gr), από την εταιρεία POLYECO AE.

Γνωρίζοντας τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τις συζητήσεις και εξαγγελίες για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν – ως υπεύθυνοι για την διάθεση των απορριμμάτων των ΟΤΑ α΄ βαθμού που υπάγονται στην αρμοδιότητά σας – έχετε δώσει την νόμιμη και έγγραφη συγκατάθεσή σας για την χορήγηση των παραγόμενων απορριμμάτων, ως διασφάλιση πρώτης ύλης για την λειτουργία της ανωτέρω αναφερόμενης εγκατάστασης.

Κλείνοντας θα θέλαμε να κάνουμε αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο για την «περιβαλλοντική πληροφορία» το οποίο διευρύνει πολλαπλά τα δικαιώματα των πολιτών σε σχέση με τη γενική νομοθεσία για την πρόσβαση σε διοικητικά έγγραφα. Κοινοτικές οδηγίες, συγκεκριμένα η 90/313/ΕΟΚ και πρόσφατα η 2003/4/ΕΚ, και διεθνής συνθήκη, συγκεκριμένα η Σύμβαση του Άαρχους που κυρώθηκε με το ν.3422/02, αποτελούν τη «μήτρα» των ρυθμίσεων της εθνικής νομοθεσίας, η οποία ολοκληρώθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση η .Π. 11764/653/2006.

Με τιμή,

Χαράλαμπος Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: