Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

''Είναι Ηθική και Πολιτική σας Υποχρέωση να Βρείτε Λύση''


Από την εφημερίδα ''Ημερησία'' της   3.5.10 σελ. 8.9.10

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Χ. Κασίμη  στο δημοτικό συμβούλιο της 28.4.10

Ο Χ.Κασίμης είχε επίσης δηλώσει  τα παρακάτω:
 '' Κύριε Δήμαρχε αντί να επιτίθεστε στην αντιπολίτευση καλό θα ήταν να καταθέτετε προτάσεις.Αντί ο Δήμος να έχει επεξεργαστεί λύσεις τις ζητάει από την αντιπολίτευση.Για να ξέρουν οι συμπολίτες μας  ότι την πόλη τη διοικεί η αντιπολίτευση.Πρέπει να ξέρετε ότι είναι ηθική και πολιτική σας υποχρέωση να βρείτε λύση.Πολιτική γιατί διοικείτε το Δήμο και ηθική για τους ανθρώπους τις πόλης.....Πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχει πολιτική βούληση για να υπάρξει λύση. Δεν μπορείτε να εκβιάζετε την κατάσταση με τη μη λύση του προβλήματος.''

Παρ'ολα  τα παραπάνω ο Δήμαρχος Κορινθίων  κ. Πνευματικός εξαπέλυσε χτες νέες επιθέσεις  κατά της αντιπολίτευσης του δήμου μέσω των Μ.Μ.Ε κατηγορώντας την ότι θέλει  να διατηρήσει το λιμάνι σαν  εμπορικό  και  ότι υποστηρίζει τη διέλευση νταλικών από την οδό Δαμασκηνού. Δείτε το βίντεο του  Γ.Στεφανή  ΕΔΩ
Σε ότι αφορά την Κίνηση Πολιτών,  όπως ζητήθηκε από  την δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/4/10,   διατυπώσαμε  την πρότασή μας με το Δελτίο Τύπου της 2.6.10 που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ .Πάνω σε αυτή την πρόταση μπορούμε να συζητήσουμε για την επίλυση του προβλήματος.
Και με δεδομένο ότι ο δήμος δεν διοικείται από την αντιπολίτευση αλλά  από την δημοτική αρχή
Α.Πνευματικού καλούμε το δήμαχο να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα  το πρόβλημα και  να μην υπεκφεύγει αρνούμενος να συναντηθεί με τον Γ.Γ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Βλάχο δείχνοντας  έτσι την αδυναμία  της δημοτικής του αρχής να υποστηρίξει με επιχειρήματα την άποψή της.
Η συνέχεια  θα δοθεί αύριο Παρασκευή 11.6.10  στο δημοτικό συμβούλιο  όπου συζητείται εκ νέου το θέμα.
Προς αποφυγή δε ''παρεξηγήσεων  και διαστρεβλώσεων'' των θέσεών μας  επαναλαμβάνουμε πως η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων ουδέποτε υποστήριξε τη διέλευση των νταλικών από την οδό Δαμασκηνού. Οι προτάσεις μας  είναι καταγεγραμμένες, δημοσιευμένες  και δημοσιοποιημένες  στην Κορινθιακή κοινωνία και πάνω σε αυτές μπορούμε να συζητήσουμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε μπερδέψει με τις αντιφάσεις σας. Αποφασίστε τι θέλετε ..

Κίνηση Πολιτών 5/2/2009 :

Τρίτον, να συνταχθεί μελέτη γα τη χρήση του λιμανιού στη βάση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα συνδέεται τόσο με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου όσο και με την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής μας.


Μιχαλόπουλος 5/2/2009 :

2. Συνεπώς η κατηγοριοποίηση του λιμανιού ως εθνικής σημασίας και μάλιστα για να συμπληρώνει την θαλάσσια εμπορευματική υποδομή της ευρύτερης βιομηχανικής και χονδρεμπορικής περιοχής της Αττικής , δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του Δήμου μας που συμπίπτει και με την προστασία του Κορινθιακού και γι’ αυτό μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Μιχαλόπουλος 19/11/2009

Η εμπορική λειτουργία του λιμανιού προϋπήρχε του χαρακτηρισμού του ως εθνικής σημασίας και είναι τελείως ανεξάρτητη από αυτόν.
Για να μπορέσει η πόλη να περιορίσει την ανεξέλεγκτη διέλευση νταλικών πρέπει ο δήμος να θεσπίσει περιορισμούς στην κυκλοφορία .Άρα πρέπει κατ΄αρχήν να αγωνιστεί για τον αποχαρακτηρισμό της οδού Δαμασκηνού και της οδού Αποστόλου Παύλου ως εθνικής οδού.
Η μόνη διαφορά που υπάρχει από τον χαρακτηρισμό του λιμένος Κορίνθου ως εθνικής σημασίας είναι η παροχή δυνατότητας πρόσβασης σε δανεισμό για λιμενικά έργα (δες και το σχετικό άρθρο μου στο τελευταίο φύλλο της ΚΙΝΗΣΗΣ).
Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημά σου « Τι εμποδίζει την Κίνηση να ζητήσει τον αποχαρακτηρισμό του λιμανιού ως εθνικής σημασίας ;» είναι, κατά την γνώμη μου, ότι τίποτα δεν την εμποδίζει αλλά ένα τέτοιο αίτημα θα λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά.

Β. ΑΝ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ανώνυμε σχολιαστή: Που ακριβώς υπάρχει αντίφαση;
Μήπως ο ισχυρισμός σου βασίζεται σε ανύπαρκτη προϋπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Για τα πανηγύρια είστε όλοι οι πολιτικοί. Σκοτωθείτε να δούμε τι θα γίνει. Οποτε τύχει να σας διαβάσω, με πιάνει κατάθλιψη. Μανία με το δήμαρχο έχετε;