Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Δυο έργα ΣΔΙΤ στο Δήμο μας πηγαίνουν στις καλένδες


Όπως είχαμε επισημάνει στο Δ.Σ. του Δήμου προ δυο μηνών περίπου και επιβεβαίωσε, κατά το ένα σκέλος, και ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης, και τα δυο έργα ΣΔΙΤ στον Δήμο μας πηγαίνουν στις καλένδες. Πρόκειται για τα έργα:


1. Κατασκευή και συντήρηση νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα ΚΕΥΑ Εξαμιλίων με ημερομηνία έγκρισης του έργου από ΔΕΣΔΙΤ την 06.09.2006

2. Ανέγερση κτιρίου Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορίνθου στην Ποσειδωνία με ημερομηνία έγκρισης έργου από ΔΕΣΔΙΤ την 01.03.2007
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, το μεν πρώτο κρίθηκε τεχνικά ανώριμο λόγω των ρυμοτομικών προβλημάτων που είχαν τα οικόπεδα άλλων πόλεων, όπου σχεδιάζονταν έργα ΣΔΙΤ του Πανεπιστημίου, το δε δεύτερο δεν κρίνεται ότι είναι σε προτεραιότητα αυτή την στιγμή λόγω και της κατάργησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Αυτά προκύπτουν και από δηλώσεις της υπουργού κ. Κατσέλη η οποία ανακοίνωσε ότι μόνο μερικά από τα 52 αρχικά έργα είναι ώριμα. και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν τα έργα ΣΔΙΤ που αφορούν στον Δήμο μας. Κάτι αντίστοιχο εξάλλου επιβεβαιώνεται και από πληροφορία μας ότι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος κατασκευής των φοιτητικών εστιών των Πανεπιστημίων Δημοκρίτειου Θράκης και Πελοποννήσου εκλήθη να αναθεωρήσει την σύμβαση για την πρώτη περίπτωση αλλά όχι γι' αυτήν του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Παρά τις ενστάσεις και τον γενικότερο προβληματισμό για τα έργα ΣΔΙΤ και το κόστος τους (που εκφράζεται και από κυβερνητικά στελέχη), μάθαμε ότι ο Δήμαρχος έσπευσε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης 30/6/2010, να τοποθετηθεί θετικά σε σχέση με την κατασκευή του Διοικητηρίου στη Ποσειδωνία. Ξέχασε προφανώς ότι με πρωτοβουλία του, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο έχει εκφράσει την αντίθεσή του για τη χωροθέτηση στη συγκεκριμένη θέση, θεωρώντας ότι θα εντείνει τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης. Ξέχασε την κατάσταση που θα διαμορφωθεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση και την ασαφή εικόνα των υπηρεσιών που θα κληθεί να στεγάσει ένα διοικητήριο μετά από 2-3 χρόνια. Και ξέχασε επιπλέον ότι στο χώρο του 6ου Συντάγματος η μελέτη της ομάδας του πανεπιστημίου ΠΕΣΚΑΡΑ, που ανέθεσε με πρωτοβουλία του ο Δήμος, σχεδιάζει οικιστική ζώνη δημόσιων κατοικιών (υποθέτουμε ότι πρόκειται για στέγαση Υπηρεσιών).

Δεν υπάρχουν πολλά να σχολιάσει κανείς. Επιβεβαιώνεται ότι η δημοτική αρχή του κ. Πνευματικού, αφενός δεν γνωρίζει, ούτε παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στο Δήμο μας και αφετέρου επιδεικνύει την συνήθη πολιτική της: «όπως μας βολεύει και όπου φυσάει ο άνεμος». Την μια ξεσηκώνει το δημοτικό συμβούλιο κατά του Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία, την άλλη τοποθετείται θετικά αγνοώντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

3 σχόλια:

ΒΑΣ.ΑΝ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Πάντα υποστήριζα ότι τα χρίσματα είναι γραμμάτια. Κλασικό παράδειγμα η υπόθεση των έργων με ΣΔΙΤ στον Δήμο Κορινθίων: του κτηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων.
Η απένταξή τους, δηλαδή η ματαίωσή τους, είναι μια σοβαρή απώλεια για την ποιότητα ζωής και το μέλλον του Δήμου μας.
Ουσιαστικά είναι αφαίρεση περιουσιακού στοιχείου αφού έργα προγραμματισμένα για να γίνουν ΧΩΡΙΣ δημοτική δαπάνη δεν θα υλοποιηθούν.
Κάθε δημότης θα περίμενε την αντίδραση και την διαμαρτυρία του Δημάρχου. Ακούσατε τίποτα; Μα ο ίδιος δεν ζήτησε τον λόγο στο τελευταίο νομαρχιακό συμβούλιο για να μας πει πόσο χρήσιμο θα είναι στον καλλικρατικό δήμο Κορινθίων το νέο κτήριο της Νομαρχίας για να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των νέων υπηρεσιών του δήμου; Τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες; Μήπως οι εσωκομματικές διαδικασίες των χρισμάτων του επιβάλλουν το καλόπιασμα του κυβερνώντος κόμματος και έτσι η εύλογη διαμαρτυρία του για το πλήγμα κατά του δήμου δεν πέρασε από το φίλτρο της εξυπηρέτησης της ατομικής του πολιτικής καριέρας;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή συμφωνείτε με τα ΣΔΙΤ ;

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Προς Ανώνυμο Σχολιαστή,

Στην ανάρτησή μας αναφέρουμε
'' Παρά τις ενστάσεις και το γενικότερο προβληματισμό για τα έργα ΣΔΙΤ και το κόστος τους.......''
Οι ενστάσεις της Κίνησης Πολιτών για τα έργα ΣΔΙΤ έχουν επανειλημένα
εκφραστεί και κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.Αν μας παρακολουθούσατε θα είχατε ήδη αποφύγει την ερώτηση.