Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με ξάστερο ουρανό ξεκινήσαμε!



Τα φθινοπωρινά σύννεφα που περιφέρονταν απειλητικά όλο το απόγευμα προχτές, το πρώτο Σαββατόβραδο του Οκτώβρη, έφυγαν χωρίς ν’ αφήσουν σταγόνα στην Αρχαία Κόρινθο. Κι έτσι, η Κίνηση Πολιτών ξεκίνησε με καθαρό και ξάστερο ουρανό, την προεκλογική της εκστρατεία από την Πλατεία της.



Όσοι δεν ήρθατε, χάσατε!


Για σας, θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα :
με μια περιγραφή :
Στα καταστήματα της πλατείας και στα γύρω ελεύθερα δρομάκια, περισσότεροι από 600 συνδημότες μας, (όχι μόνο από την Κόρινθο και την Αρχαία, αλλά και από όλα τα χωριά του νέου Δήμου, καλεσμένοι από τους εκεί υποψηφίους μας), συναντηθήκαμε με τον ποιητικό λόγο της Σοφίας Δασκαλοπούλου «γιατί από την Αρχαία…» και το ακορντεόν του Ηρακλή Βαβάτσικα.
         Στη συνέχεια, πήρε το λόγο  ο υποψήφιος δήμαρχος της Κίνησης Πολιτών, Χαράλαμπος Κασίμης. Χειροκροτήσαμε την μοναχική αλλά πάντα σοβαρή, τεκμηριωμένη και νηφάλια παρουσία της Κίνησης στα δημοτικά συμβούλια της τετραετίας που πέρασε, το σχεδιασμό για το νέο Δήμο όπως προαναγγέλθηκε με στοιχεία του προγράμματος, το οποίο αναμένεται μαζί με το επόμενο φύλλο της εφημερίδας, μα προπάντων την «αλήθεια» της και την ανεξάρτητη φωνή της.



Μετά ήρθε η μουσική.


Ο Ηρακλής Βαβάτσικας με το νοσταλγικό ακορντεόν του και η Μόρφω Τσαϊρέλη με την εκπληκτική φωνή της, μας χάρισαν τραγούδια ελληνικά και της Μεσογείου μέχρι αργά τη νύχτα.
Μαζί μας βρέθηκαν:
ο μαέστρος μας ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος,
ο ιστορικός της πόλης μας ο Ματθαίος Ανδρεάδης,
ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου Δημήτρης Κονομόδης
οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Σαρωνικού Ηλίας Χρηστάκης και Ανδρέας Ζώγκος.
ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κορινθίων Παναγιώτης Λούμπας,
ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Χανιάς,
ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Τσόγκας
ο υποψήφιος περιφερειάρχης Λάμπρος Μπούκλης
…Έτσι ξεκινήσαμε, κάπως έτσι θα συνεχίσουμε σε κάθε μικρό και μεγάλο χωριό του νέου Δήμου Κορινθίων μέχρι τις 14 του Νοέμβρη.


Nτίνα Ξύδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: