Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παραδείγματα προς μίμηση


Από χτεσινή  συνέντευξη της Μαρίας Larsen  στο Θύμιο Τσαρμπό

'Εχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλει η Κιβωτός των Παιδιών για να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης οι Ρομά της περιοχής Εξαμιλίων.
Σήμερα από τις 9.00πμ-1.00μμ. θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος κατά σειρά μαζικός εμβολιασμός των παιδιών του οικισμού των Ρομά. Ο εμβολιασμός διοργανώνεται και πάλι  από την μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κιβωτός των Παιδιών- Ελλάδα σε συνεργασία με το τμήμα νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την εθελοντική συνεργασία της Παιδιάτρου  κ.Μαργαρίτας Μπίτση.
Αυτή είναι η συνέχεια  της πρώτης σειράς εμβολιασμών που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010 με μεγάλη επιτυχία, όπου περίπου 130 παιδιά εμβολιάστηκαν.

Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία πολλά από τα παιδιά εμβολιάζονται τώρα για πρώτη φορά με τα βασικά εμβόλια, που θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο, όπως γίνεται με τους βασικούς εμβολιασμούς των δικών μας παιδιών. Και όμως δεν είναι.
Αυτοί οι εμβολιασμοί συνχρηματοδοτούνται από την Κιβωτό Των Παιδιών Ελλάδα και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα κάποια βοήθεια στην συγκεκριμένη προσπάθεια ενώ υπάρχουν προβλήματα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας με τον βασικό εμβολιασμό των παιδιών απόρων οικογενειών.

Στην Ελλάδα και την Κόρινθο του 2010 όλα τα παιδιά δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης ως προς την υγεία  τους.
Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίζει ως πολίτες. (αν φυσικά λειτουργούν οι  ευαίσθητες χορδές μας ακόμα)
Και πέρα από τα πολλά λόγια  και αφού τελειώσουν τα πολλά έργα που γίνονται για λίγους - πάντα τους ίδιους δυστυχώς- είναι καιρός ο νέος μεγάλος δήμος να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.
Μια ευγενική κυρία από τη Σουηδία, η Μαρία Larsen, ήρθε να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς.
Η εξαίρετη συμπολίτης μας,  παιδίατρος κ. Μαργαρίτα Μπίτση, μας δείχνει το δρόμο για τον εθελοντισμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
 Η Κιβωτός των παιδιών είχε υποβάλλει  προ πολλού εδώ ένα αίτημα προς το δήμο Κορινθίων να φροντίσει συγκεκριμένα ζητήματα  της αρμοδιότητάς του στον καταυλισμό των Εξαμιλίων όπως το νερό, η αποχέτευση και τα σκουπίδια.
Δεν γνωρίζουμε τι απέγινε το αίτημα αυτό και στην αντίληψή μας δεν υπέπεσε κάποιο δελτίο τύπου που να αναφέρει  σχετικές ενέργειες του δήμου.
Η Κίνηση Πολιτών έχει συχνά αναφερθεί στην αναγκαιότητα μιας άλλης κοινωνικής πολιτικής για τους Ρομά της περιοχής μας.
Θα διαβάσετε τις προτάσεις μας στο πρόγραμμά μας σύντομα.

Αν το ξανασκεφτείτε, αν θέλετε να βοηθήσετε, αν δεν χωράνε πολύ καλά μέσα σας όλα αυτά τα αντίθετα, η  Κιβωτός των παιδιών σας περιμένει . Και εμείς στην Κίνηση Πολιτών σας περιμένουμε για να  συζητήσουμε για την Κοινωνική Πολιτική του δήμου.

Κιβωτός των Παιδιών – Ελλάδα

 Τηλ.. 27410 84088 – Φαξ 27410 84087
e-mail: 2ellada@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: