Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Λευτεριά στη….Κόρινθο!
Συν-δημότες του νέου Δήμου Κορινθίων, κινηθείτε!
Παραφράζοντας τη γνωστή σοσιαλιστική ρήση “προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!” καλώ όλους τους συν-δημότες του νέου μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων νά βάλουν ένα χεράκι, κατ’ ακρίβειαν από μία ψήφο, για να απελευθερωθεί η πόλη μου από τήν τετράχρονη “τυραννεία” της αισθητικής και της νοημοσύνης των πολιτών της.Δεν έφθανε η αδιαφάνεια, η αλαζονία, ο αποκλεισμός και η απώθηση των πολιτών της στη μη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων πού τους αφορούσαν, η αδιαφορία και η ατολμία για στοχευμένες αποφάσεις και πράξεις για την ανάπτυξη του τόπου μας εκ μέρους της Δημοτικής αρχής των απερχομένων Πνευματικών ανθρώπων, ήλθε και η χαριστική βολή με τις αισθητικές παρεμβάσεις, διάβαζε παραμορφώσεις, της πόλης μας, να μας αποτελειώσει.


Περισσότερο θέλω νά σατιρίσω την κατάσταση που όλοι βιώνουμε, αλλά η αγανάκτηση δεν μ’ αφήνει. Τί να πω πρώτο και τι δεύτερο; Η Κόρινθος τα τέσσερα τελευταία χρόνια αντί να σουλουπωθεί, κατά το κοινώς λεγόμενο, παραμορφώθηκε. Έγινε κίτς, πέρα ως πέρα. Αδιαμφισβήτητα θα ήταν προτιμότερο να μη είχαν γίνει καθόλου οι τελευταίες αισθητικές παρεμβάσεις, να είχε μείνει άσπρος ο καμβάς, παρά νά έχει υποστεί η πόλη αυτή την αισθητική “ασέλγεια” από τους “υπευθύνους” της απερχομένης, ολοψύχως το εύχομαι, Δημοτικής Αρχής.


Η προχειρότητα, η προφανής ασχετοσύνη και η προκλητική σκοπιμότητα και, πάνω απ’ όλα, η προσβολή της νοημοσύνης και των πλέον χαμηλών αισθητικών κριτιρίων και αντανακλαστικών του μέσου πολίτη, έφθασαν να διεκδικούν στη πόλη μας τα πανελλήνια ( και βάλε…) πρωτεία!


Ο μεγάλος Ντοστογιέφσκυ έλεγε ότι το κάλλος θα σώσει τον κόσμο και ο σοφός Γ. Τσαρούχης χαρακτήριζε πνευματική αναπηρία την έλλειψη αισθητικής. Αλλά δεν χρειάζεται να είσαι ούτε Ντοστογιέφσκι, ούτε Τσαρούχης για να καταλάβεις τι αισθητικό και κατ’ επέκταση πολιτιστικό σόκ έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια αυτή η έρημη πόλη. Οι επισκέπτες της πόλης κρυφογελούν (διαπιστωμένο αυτό) σε βάρος μας!


Έτσι μετά την μετριώτατη αισθητικά, καί όχι μόνο, πλατεία του Φλοίσβου, τις θλιβερές από αισθητικής απόψεως πεζοδρομήσεις πού αναδύουν κακώς εννοούμενο επαρχιωτισμό και προχειρότητα, τα τόσα και τόσα “έργα”- κι ο Θεός να τα κάνει έργα - της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής (αυτή την τεράστια προσβολή στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών αυτής της πόλης, πού αντιμετωπίζονται σα να ήταν κάφροι και χαχόλοι) από το θαλάσσιο μέτωπο στα μπαζωμένα του Αγίου Νικολάου προς την Ποσειδωνία, μέχρι τά πεζοδρόμια στά Εξαμίλια πού τώρα κατασκευάζονται (!), φθάσαμε και στο αποκορύφωμα της αισθητικής των Πνευματικών μας Αρχόντων: Την Αφροδίτη της Μήλου !!!


Ναι, αγαπητοί συνδημότες! Αυτό τό μνημείο της ασχετοσύνης, του κίτς και του… πολιτιστικού σόκ, πού λέγαμε προηγουμένως.


Του αγάλματος αυτού πού τοποθετήθηκε μεταξύ κεντρικού Τραπεζικού Καταστήματος και μεγάλου Οβελιστηρίου με το βλέμμα του στραμμένο στο εκλογικό κέντρο του κυρίου μας Αλέκου, που βρίσκεται εκεί λίγο πιο πέρα, στή Πυλαρινού…


Αυτό το άγαλμα που θα πρέπει, αν δώσει ο καλός Θεός που σκεπάζει αυτή την πόλη και τους ατυχήσαντες, κατά τα ανωτέρω, πολίτες της, με τις πρεσβείες του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, να απελευθερωθούμε από την “τυραννεία των κιτσαδόρων” να δωρηθεί στον κ. Πνευματικό και την συνοδεία του. Ώστε και ‘μείς να απαλλαγούμε από την παρουσία του (καμμία σχέση μέ το θαυμασμό μας για το εξαίσιο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου) και αυτοί να αναλογίζονται το λάθος πού έκαναν, σε συμβολικό επίπεδο, να τοποθετήσουν τέτοιες μέρες εκλογών απομιμήσεις ημίγυμνων και κυρίως κοψοχέρικων… αγαλμάτων, στον ομφαλό της πόλης.


Οι Κορίνθιοι, όμως, δεν θα την ξαναπατήσουν. Και με την βοήθεια και των νέων συνδημοτών τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια Κίνηση αγάπης για τον τόπο. Και με τα χεράκια τους, πού δόξα τω Θεώ διαθέτουν και εκτελούν εντολές του νού, θα ψηφίσουν ό,τι δεν προσβάλλει την αισθητική και την νοημοσύνη τους, αποχαιρετώντας και την “ανύποπτη” Αφροδίτη και όσους “ασχέτους” την εξέθεσαν. Θα αγωνιστούν έτσι και θα πετύχουν να χαρίσουν την πολυπόθητη και χιλιάκριβη λευτεριά στη… Κόρινθο!


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Δημήτρης Κάτσουρας


Κάτοικος Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου,


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


με την Κίνηση Πολιτών


Δήμου Κορινθίων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη γράψε με πρώτο να βοηθήσω στο ξεκουβάλημα να μεταφέρουμε την κατά τ' άλλα ταλαιπωρημένη Αφροδίτη στο σπίτι του Δήμαρχου των κίτς
πασάλης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το ότι τα αγάλματα είναι "κιτς".

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί η πεζοδρόμηση του κέντρου αναδύει αυτό που λες "κακώς εννοούμενο επαρχιωτισμό".

Από τότε που πεζοδρομήθηκε η πόλη, το κέντρο είναι πιο καθαρό από ποτέ και επιτέλους απαλλαγήκαμε και από το περιττό καυσαέριο, όπου ο κάθε βλάκας έπαιρνε το αυτοκίνητό του για να πάει μέχρι το Super Market και το περίπτερο. Ας περπατήσει και λίγο....δε θα πάθει κάτι.

Όσο για τα υπόλοιπα έργα, γιατί δε σχολιάζεις το πόσιμο νερό που ήρθε στην πόλη;

Η ανάπλαση του χώρου του λιμανιού και η κατασκευή ποδηλατοδρόμου, γηπέδων, η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής, η δημιουργία πεζόδρομου δίπλα στη θάλασσα, δε μετράνε;

Είμαι 21 χρονών και πρώτη φορά βλέπω την πόλη τόσο όμορφη, με τόση ζωή γύρω και τόσο καθαρή.

Το ότι ο Φλοίσβος είναι κιτς, με αυτά τα κακόγουστα πλακάκια, είναι κοινώς αποδεκτό. Το ίδιο ισχύει και για τα αγάλματα. Όμως, αυτά είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα υπόλοιπα έργα που έγιναν.


Όσον αφορά στο νερό, έμαθα ότι κάποιος πήγε και έλαβε δείγμα, του έριξε ουσίες και το έστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να κριθεί ακατάλληλο.

Κάτι, λοιπόν, μου λέει ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και ότι όλοι νοιάζονται για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Και για να σας προλάβω. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚος, ούτε ΝΔκράτης, ούτε τίποτα από αυτά.

Όμως, εσείς, οι αριστεροί, αυτή τη φορά δεν πιστεύω ότι θα στεκόσασταν άξιοι των υποχρεώσεών σας, αν παίρνατε το αξίωμα.


(υπάρχουν, επίσης, φήμες ότι θα στηρίξετε τον δεξιό Γιώτη στον Β' γύρο.
Αντιλαμβάνεστε, βεβαίως, ότι αν αληθεύει κάτι τέτοιο, είναι ξεφτίλα).

Γεωργίου Γιώργος είπε...

προς Ανώνυμο 9 Νοε.

Έγινε πιο καθαρό το κέντρο; Απο πότε; Έχεις περάσει μια βόλτα να δεις που αφήνουν τα σκουπίδια τους τα καταστήματα στις θέσεις που πριν υπήρχαν κάδοι; Και πως ακριβώς απαλλάχτηκε απο το καυσαέριο η πόλη όταν όλη η κίνηση έχει μεταφερθεί στους περιμετρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να διεξάγεται με τεράστια δυσκολία η κυκλοφορία και να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα (που αυξάνουν την κατανάλωση των αυτοκινήτων και συνεπως την ρύπανση), και ας μην συνεχίσω με την ηχορύπανση κτλ. Και να περπατήσει που ακριβώς; Στους νέους πεζόδρομους οι περισσότεροι είναι κατακλυσμένοι ή απο τραπεζοκαθίσματα ή απο αυτοκίνητα και μηχανάκια. Στα πεζοδρόμια κατά μήκος των δρόμων επικρατεί περίπου η ίδια κατάσταση.
2ον Για το νερό που "έφερε" τι να πρωτοσχολιαστεί; Ας απαντήσει πρώτα ο Πνευματικός στις μετρήσεις του υγειονομικού απο τις πηγές που παρουσιάζει το νερό ακατάλληλο και ας μας πείσει ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες για την μεταφορά του και την εξασφάλιση της ποιότητας του απο τις πηγές μέχρι την Κόρινθο. Απο ότι φένεται όμως δεν είσαι πολύ σωστά ενημερωμένος. (λες "άκουσα", εδώ μιλάμε για στοιχεία ακλόνητα στα οποία ο Πνευματικός δεν έχει απαντήσει σοβαρά και αξιόπιστα)
3ον) Βεβαίως μετράνε τα μπαζώματα στην περιοχή πίσω απο τον Άγιο Νικόλαο αν αυτά γίνονταν με νομική διαφάνεια και γίνονταν με βάση τον προεκλογικό προγραμματισμό. Θες να πας να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα πλατάνια τα οποία ο ευφυής δήμαρχος αποφάσισε να φυτέψει δίπλα ακριβώς στην θάλασσα; Αυτά είναι ζημιά για τα ταμεία του δήμου.

Φαίνεται ότι έχεις έλειψη κριτηρίων σε σχέση με το τι έργα θα μπορούσαν να γίνουν στην πραγματικότητα που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Τώρα όσο για τα συμπεράσματα που γράφεις αυθαίρετα στο τέλος δεν θα σου απαντήσω κάτι γιατί δεν έχουν καμία βάση.

Ανώνυμος είπε...

"Έγινε πιο καθαρό το κέντρο; Απο πότε; Έχεις περάσει μια βόλτα να δεις που αφήνουν τα σκουπίδια τους τα καταστήματα στις θέσεις που πριν υπήρχαν κάδοι";

Το κέντρο είναι πιο καυαρό, εννοείται.... Δεν περπατάς ανάμεσα στα τηγανισμένα λάδια των σουβλατζίδικων, ούτε κόβουν βόλτες τα ποντίκια και οι κατσαρίδες κάτω από τα σπίτια και ούτε σκέφτεσαι ότι αν βγεις στο μπαλκόνι θα λιποθυμήσεις από τη βρώμα. Το αν κάποιοι κάφροι αφήνουν τα σκουπίδια τους εκεί που υπήρχαν κάδοι (και πλέον έχουν μεταφερθεί αλλού), οφείλεται στην παιδεία του καθενός.


"Και πως ακριβώς απαλλάχτηκε απο το καυσαέριο η πόλη όταν όλη η κίνηση έχει μεταφερθεί στους περιμετρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να διεξάγεται με τεράστια δυσκολία η κυκλοφορία και να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα (που αυξάνουν την κατανάλωση των αυτοκινήτων και συνεπως την ρύπανση), και ας μην συνεχίσω με την ηχορύπανση κτλ".

Απαλλάχτηκε το κέντρο από το καυσαέριο. Και γνωρίζω πολύ καλά ότι αρκετοί, έπαιρναν το αυτοκίνητό τους για μετακινήσεις 2 τετραγώνων και λοιπά. Αυτά κόπηκαν τώρα. Επίσης και η ηχορύπανση σταμάτησε το κέντρο (αν υποστηρίζεις το αντίθετο, μάλλον έχει μιλήσει μόνο με πολίτες που υποστηρίζουν αυτό που θες να ακούς εσύ, μόνο).
Τα μποτιλιαρίσματα υπήρχαν πάντα στην Κόρινθο και δε νομίζω πως επηρεάστηκε καν από την πεζοδρόμηση του κέντρου.

"Και να περπατήσει που ακριβώς; Στους νέους πεζόδρομους οι περισσότεροι είναι κατακλυσμένοι ή απο τραπεζοκαθίσματα ή απο αυτοκίνητα και μηχανάκια".

Που να περπατήσει; Ο μόνος πεζόδρομος που είναι γεμάτος καρέκλες από καφετέριες, είναι ο παλιός. Αλλά εκτός αυτού, στον πεζόδρομο κατά μήκος του λιμανιού, δεν έχω δει ούτε μια καρέκλα.

Για τις μετρήσεις στο νερό, δε γνωρίζω κάτι, οπότε δε μπορώ να σου απαντήσω.

Τέλος, όσο για τον Άγιο Νικόλαο, αν κατάλαβα καλά, θα προτιμούσες εκείνο το παρακμιακό τοπίο, που θύμιζε βομβαρδισμένο έδαφος, από αυτό που είναι τώρα; Και αυτό δεν είναι μια σύγκριση για να βρεθεί το "μη χείρον". Πραγματικά άλλαξε όψη η συγκεκριμένη περιοχή.

Όσο για αυτά, που "δεν έχουν βάση", αν δεν είχαν όντως βάση, δε θα είχες κανένα πρόβλημα να απαντήσεις.

Εσείς, αν εκλεγόσασταν, τι έργα θα κάνατε????