Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ανεξόφλητες οφειλές 140 εκατ. από τον «Θησέα»



Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (10/12/2010), στάση πληρωμών έχει αρχίσει από τον Ιούλιο το πρόγραμμα «Θησέας» που χρηματοδοτεί έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει παγώσει, όπως σημειώνεται, η εξόφληση εκτελεσμένων έργων συνολικού ύψους 141 εκατ. ευρώ. Παρά τα διαβήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μόνον 41 εκατ. εκταμιεύτηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Επειδή στο παρελθόν η Κίνηση Πολιτών έχει αναδείξει τα ζητήματα που συνδέονται με τα οικονομικά του δήμου και τις χρηματοδοτήσεις των έργων ΕΔΩ και ΕΔΩ θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι και ο Δήμος Κορινθίων έχει έργα χρηματοδοτούμενα από τον «Θησέα» που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (πέραν αυτών των οποίων καταργήθηκε η χρηματοδότηση από τον Θησέα και τα αυτοχρηματοδότησε ο Δήμος με συνολικό ύψος δαπάνης 1.5 εκατ. ευρώ περίπου). Μάλιστα, όπως είχαμε επισημάνει, σε εκκρεμότητα βρίσκονται και έργα της ΔΕΥΑΚ που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Θησέας».

Άραγε τώρα που πέρασε η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές κερδήθηκαν, θα μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις χρηματοδοτήσεις των έργων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: