Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Επιμόρφωση Δημοτικών Συμβούλων



Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν Επιμορφωτική Ημερίδα για τους Αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους του Νομού Κορινθίας με αντικείμενο την Διοικητική Μεταρρύθμιση του Καλλικράτη την Κυριακή 19/1/2010 στο ξενοδοχείο Poseidon Resort.

Δυο μόνο παρατηρήσεις:

Μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων του νομού απουσίαζε. Κατανοητό, για δυο δήμους που είχαν προγραμματίσει την ορκωμοσία τους, οι άλλοι όμως; Το ενδιαφέρον είναι ότι, με εξαίρεση έναν σύμβουλο που πέρασε για μισή ώρα, δεν παρέστη κανείς από την πλειοψηφία του Δήμου Κορινθίων. Παρούσα ήταν μόνο η αντιπολίτευση.


• Σε περίοδο σκληρής λιτότητας η Ημερίδα έγινε στο πολυτελές περιβάλλον του Poseidon Resort στο Λουτράκι. Αναρωτιέται κανείς πόσο κόστισε και γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, δεν αναζήτησαν άλλους χώρους με φθηνότερο κόστος. Η διοργάνωση της Ημερίδας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου πχ. δεν θα κόστιζε τίποτα. Το προκλητικό δε είναι ότι σύμφωνα με την παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, η Διοικητική Μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, παρά τα υπεσχημένα από του Υπουργείο, δεν θα έχει ουσιαστικά πραγματικούς πόρους για να εφαρμοστεί, ακόμα και αν υλοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες θεσμικές ρυθμίσεις/αποφάσεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα οι άνθρωποι δεν βγήκαν δημοτικοί σύμβουλοι για να εφαρμόσουν τον Καλλικράτη. Τι τα θέλουν τα σεμινάρια αφού τα ξέρουν απέξω για τα ρουσφέτια.
Αθεράπευτα ρομαντικοί είσαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τα σεμινάρια τα χρειάζονται οι άπειροι εκλεγμένοι της Κίνησης. Λαικίζετε όταν μιλάτε για το κόστος γιατί δεν έχετε στοιχεία και γιατί τα μεγάλα ξενοδοχεία κάνουν ειδικές τιμές.

Με άλλα λόγια, δεν λέτε να αλλάξετε και να σοβαρευτείτε.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Μαριώ,

Είναι άλλο να διοικείς τσοπαναρέους στην Τενέα και το Σοφικό και άλλο ένα μεγάλο δήμο που έχει και την Κόρινθο μέσα.
Για το ξενοδοχείο πιστεύω πως το έκλεισαν ελπίζοντας ότι θα πάνε οι εκλεγμένοι και δεν θα χωρούσαν από το συνωστισμό.'Εκαναν λάθος.
Η Ελλάδα ποτέ δεν αλλάζει, Μαριώ.
Τα ξέρει όλα και δεν θέλει να μάθει τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Για την ουσία θα γράψει κανείς; Τι μάθατε εκεί που πήγατε;

ΓΠ