Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Εδώ η Πεσκάρα , εκεί η Πεσκάρα ,που είναι η Πεσκάρα ;




Μιας και η Πεσκάρα ήλθε και πάλι στο προσκήνιο…


Το στρατηγικό όραμα για το μέλλον της Κορίνθου εξαφανίστηκε !
Πάνε οι δημόσιες διαβουλεύσεις, πάνε και οι προθεσμίες .
 Με τις αμοιβές δεν ξέρουμε τι έγινε.

Η Κίνηση Πολιτών και η Ομάδα Πολεοδομικών Παρεμβάσεων τον Ιούλιο του 2010  παραχώρησε ειδική συνέντευξη τύπου με αυτό το θέμα.

Στην συνέντευξη αυτή αναλύθηκαν ένα προς ένα και τα δέκα κεφάλαια της μελέτης που είχε παρουσιαστεί και αναφέρθηκαν λεπτομερώς οι παρατηρήσεις και οι προβληματισμοί μας. Ένα εκτενές δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας,(εδώ) ανέφερε ακριβώς τις θέσεις μας, τις οποίες κοινοποιήσαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στην ομάδα των καθηγητών, χωρίς φυσικά να πάρουμε απάντηση .
Στην συνέντευξη τύπου καταλήξαμε στο συμπέρασμα :

 
- Η μελέτη της Πεσκάρα (συνολικού κόστους 300 χιλιάδων ευρώ!) και οι σχεδιασμοί της, απεικονίζουν κατευθυντήριες γραμμές και έχουν ανάγκη –προκειμένου να πλησιάσουν το εφαρμόσιμο- από εμπλουτισμό ιδεών και από επιμέρους συμπληρωματικές μελέτες, είναι πρόωρη και πολιτικά επικίνδυνη κάθε αναφορά στην μελέτη ως μοχλό και εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. Και αυτά, χωρίς να κάνουμε καμία αναφορά στο –κατ’ εκτίμηση- απλησίαστο κόστος των προτεινομένων επεμβάσεων.

 
Για την Κίνηση Πολιτών η ( ανεφάρμοστη ) μελέτη , αποτελεί ένα ακόμη χειροπιαστό δείγμα της αδυναμίας του κ. Πνευματικού να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ομάδα Πολεοδομικών Παρεμβάσεων της Κίνησης Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: