Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Υπερασπίσου το παιδί γιατί ,αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!

Το μέλλον
Η δωρεά στο Δήμο Κορινθίων

To ζεύγος Κονδύλη

Η γιορτή για τα εγκαίνια και την παράδοση του Νηπιαγωγείου της Αρχαίας Κορίνθου, δωρεά του ζεύγους Γεωργίου και Αικατερίνης Κονδύλη, είχε πολλά από την Ελλάδα που για χρόνια χάνεται, για χρόνια μας λείπει και για χρόνια θα παραμένει η μόνη ελπίδα σωτηρίας μας.


Σε μια εκδήλωση στην οποία συνεισέφεραν αρκετοί με το μεράκι και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει στο ήθος και στις αξίες των δωρητών, κυριάρχησε, σε πείσμα των καιρών, το μέτρο και η ποιότητα.

Το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Βασίλη Ξύδη για την ζωή των δυο αυτών ανθρώπων ήταν ένα οδοιπορικό στην ιστορία του τόπου μας. Πόλεμοι, φτώχεια, αντίσταση, φυλακίσεις, εξορίες, ξενιτιά, παλιννόστηση, κοινωνική προσφορά, συλλογικότητα, αλληλεγγύη.

Ένας άλλος κόσμος αξιών, μια άλλη Ελλάδα, που για χρόνια ηττημένη από την Ελλάδα της ατομικότητας, της αδιαφορίας, της συναλλαγής, της πολιτικής και κοινωνικής ιδιοτέλειας και υποκρισίας, υπομένει και περιμένει.

Δυο Ελλάδες, δυο κόσμοι χαρακτήριζαν και την γεωγραφία της εκδήλωσης, το πριν και το μετά της. Έξω οι χαιρετισμοί, η φλυαρία και οι δημόσιες σχέσεις, μέσα τα παιδιά, η ιστορία, η δημιουργία, η τέχνη…

Μέσα ο κόσμος των δωρητών, ο μέσα κόσμος των αξιών, του μέτρου, της ελπίδας, της συγκίνησης.

Οι συντοπίτες μας, Γεώργιος και Αικατερίνη Κονδύλη, με την δωρεά τους και την στάση ζωής τους μας έδειξαν την άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται, φωνάζοντας: Υπερασπιστείτε το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…



ΥΓ.

Να ευχαριστήσουμε εκείνους που συνέβαλαν με την ψυχή τους στο περιεχόμενο και την αισθητική της εκδήλωσης: την Φάλια Παπαγιαννοπούλου, την Σοφία Δασκαλοπούλου, την Σοφία Λέκκα, τον Γιάννη Μπάρτζη, τον Παναγιώτη Λάλεζα, τον Βασίλη Ξύδη, τους εκπαιδευτικούς και τέλος,
τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη (για τον χώρο που έδωσε στις άλλες ιδέες). Οι φωτογραφίες αλιεύθηκαν από το ιστολόγιο του Γιάννη Λάμπρου.



Χαράλαμπος Κασίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: