Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

'Ηταν σχεδόν μια ωραία ατμόσφαιραΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8-03-2011,-δεύτερη μέρα της Σαρακοστής, Ημέρα της Γυναίκας, 43η ημέρα της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών, ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης Μπαρτσελόνα Άρσεναλ- τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων.

Θα ήταν αυτή η συνεδρία- η πρώτη της Σαρακοστής- μια ωραία ατμόσφαιρα, σύμπνοιας, συνεργασίας και έμπρακτης διάθεσης της αντιπολίτευσης να συμβάλουμε με προτάσεις και εποικοδομητικές παρατηρήσεις προς τη Δημοτική Αρχή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων
Αν α) δεν έμενε η Κίνηση Πολιτών, δηλαδή το 14,2% των ψηφοφόρων του νέου Δήμου, έξω από το Δ.Σ της σχολικής επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων, έξω από το Δ.Σ της σχολικής επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορινθίων, έξω από το Δ.Σ από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ , έξω από το Δ.Σ της νέας Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Κατασκευής Έργων και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Δήμου Κορινθίων.

Αν,β) δεν είχε αποσιωπηθεί από τον Πρόεδρο κ. Σταυρέλη το γεγονός ότι ο δημοτικός Σύμβουλος Θ. Αθανασάκος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22/02/2011 είχε θέσει το ζήτημα της επιστροφής των κούρων της Τενέας εδώ . Θέλουμε να πιστεύουμε πως η πρόσκληση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Λ. Παπαφωτίου να εισηγηθεί ο ίδιος την επιστροφή των κούρων και την έκθεσή τους στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου έγινε για να προσδώσει επιπλέον κύρος στο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί κατά τα άλλα η δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρείται δεδομένη τόσο ώστε να φαίνεται εκ του περισσού η πρόσκληση επιπλέον αρμοδίων. Μάλιστα δημιουργεί ερωτηματικά τη στιγμή που οι Τενεάτες θεσμικοί είναι αρκετοί στο Δήμο( Αθανασάκος, Χασικίδης, Κορδώσης, Δράκος).

Αν, γ) στην προ της ημερησίας διάταξης ερώτηση της Κίνησης προς τον κ. Δήμαρχο για ενημέρωση του Σώματος σχετικά με την συνάντηση των Δημάρχων με την Υπουργό Παιδείας στις 28/02 που αφορούσε την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων, δεν παίρναμε ως απάντηση πως ''δεν έγινε σύσκεψη για τη συγχώνευση των σχολείων αλλά για το πρόγραμμα δια βίου μάθηση''. Εντυπωσιακό! γιατί τα δελτία ειδήσεων της 28/02/2011 δείχνανε ακόμα και επεισόδια μεταξύ θεσμικών και διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών και γονέων. Τέλος πάντων… εμείς κατορθώσαμε και βρήκαμε το δελτίο τύπου του υπουργείου της ίδιας ημέρας με την εισήγηση της κας Υπουργού, διόλου καθησυχαστικό κατά τη γνώμη μας ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΤΟ ΕΔΩ
Επίσης διαβάστε την ομιλία της  Κας Χριστοφιλοπούλου την ίδια ημέρα ΕΔΩ

Αν, δ) το αίτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος του Κορινθιακού Κοινωνικού Φόρουμ να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης προς τους μετανάστες απεργούς πείνας επειγόντως, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν έβρισκε ευγενικά μεν αλλά κατηγορηματικά αρνητικό τον Πρόεδρο κ. Σταυρέλη.

Η συνεδρίαση έπρεπε να ολοκληρωθεί ταχέως και εν ειρήνη. Στις 21.45’ άρχιζε το ματς…Αυτό εξάλλου φώναξε σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Χ. Κασίμη, όταν ο αφελής μιλούσε για την τιμολογιακή πολιτική και το μέλλον της ΔΕΥΑΚ λίγο πριν αρχίσει το ματς…


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι ο Κ. Γιώτης συνειδητοποίησε ότι δεν έχει καμία προοπτική να σεισπειρώσει την Αντιπολίτευση και βγάζει κακίες που δεν τον έβγαλαν την 2η Κυριακή.
Δεν άξιζε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώτης που κολλάει στην ανάρτηση ρε παιδιά; Εξηγήστε σε μας τους νυχτομένους. Δεν τον ψηφίσατε, τον κυνηγάτε κιόλας;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος πλέον πως δεν πήγαν καθόλου στη σύσκεψη με τους δημάρχους. Διαφορετικά θα είχε προβληθεί η παρουσία τους από τα ΜΜΕ.Εδώ για ψύλλου πήδημα δίνονται συνεντεύξεις και για ένα τόσο σημαντικό θέμα σιωπή;

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένες θέσεις μελών στα συμβούλια του Δήμου ανήκουν,σύμφωνα με τον Νόμο, στην μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην μειοψηφία ο Γιώτης έχει την πλειοψηφία και μπορεί να ψηφίζει είτε αποκλειστικά τους δικούς του είτε αναλογικά και από την Κίνηση.
Κάποιος πρέπει να του πει ότι μοναχοφαγία και συνεργασία δεν συμβαδίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Αρα ο Κασίμης πρέπει να καταγγείλει για αντιδημοκρατική συμπεριφορά το Γιώτη.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Ο Κασίμης να πάει να κάνει τα παράπονά του στο Προβή.

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασία με το Γιώτη; Παιδιά μη σας ξεφεύγουν τέτοια και διαβάζουν οι Κορίνθιοι.

ΓΠ