Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πότε θα αρχίσει να απαντά η δημοτική αρχή σε έγγραφα αιτήματα;




Στις 7/2/2011 ζήτησα με αίτηση , την χορήγηση αποσπάσματος απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα θέμα που το έχει συχνά απασχολήσει τα περασμένα δυο χρόνια και αφορά στις φορολογικές διαφορές του Δήμου Κορινθίων με γνωστό κέντρο διασκέδασης και επιχείρηση κέτερινγκ, το οποίο για χρόνια τυγχάνει προνομιακής αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή του κ. Πνευματικού.

Ο χρόνος που προβλέπεται από τη νομοθεσία, (ένας μήνας από την κατάθεση του αιτήματος) έχει παρέλθει και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, δεν υπάρχει απάντηση.

Η Δημοτική Αρχή Πνευματικού έχει επιδείξει συχνά στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά, αποποιούμενη την θεσμική της υποχρέωση να απαντά εντός μηνός στα αιτήματα των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων, όπως ρητά προβλέπεται στα άρθρα 61 και 69 του Καλλικράτη.

Τελικά φοβάμαι ότι για την προστασία της ίδιας της νομιμότητας, δεν μένει παρά να προσφεύγει κανείς στην δικαιοσύνη, αφού οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις θεσμικής συμπεριφοράς δεν τηρούνται.



Χ. Κασίμης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

As ypothesoume oti pernetai apanthsh. Se ti tha voithisei afto to dhmo? Exetai parei apanthseis mesa sto DS kyrie Kasimh. Epikoinwniakh politikh kanete.

Prepei na peite stous anagnwstes tou blog sas ti apanthseis labate mesa sto DS.

Elpizw na dhmosiefsete to mhnyma mou giati h logokrisia paei ki erxetai sto blog sas.