Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

'Οταν κλείνει ένα σχολείο.....




Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε χθες βράδυ την απόφασή του να κλείσουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα δημοτικά σχολεία του Αγιονορίου, του Στεφανίου, του Σπαθοβουνίου, του Αγγελοκάστρου, του Δήμου Κορινθίων. Παρά την έντονη αντίθεση των κατοίκων τους να κλείσουν, βασισμένη σε επιχειρήματα, παρά την κινητοποίησή τους και παρά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου μας να παραμείνουν ανοικτά.

Το Υπουργείο με  διγλωσσία κώφευσε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία τους, έκανε δήθεν διαβούλευση, δηλαδή ηλεκτρονική αναγγελία των προθέσεών του, απαξίωσε την έννοια της συνεργασίας, που ζητούσε από τους δήμους με επιστολή της η υφυπουργός και, στο όνομα του εκσυγχρονισμού, προέβη στην εκτέλεση μιας ήδη ειλημμένης απόφασης για… τα «έξυπνα σχολεία» … Οι νεολογισμοί δεν έχουν τέλος.

Το κλείσιμο των σχολείων σημαίνει μαρασμό και απερήμωση της υπαίθρου.

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σε αυτήν την πολιτική. Ως παράταξη και ως πολίτες, θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα των συνδημοτών μας για την ανατροπή αυτής της αδικίας.





To Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tι γελοια ανθρωπακια!Τι μικρονοες υποκριτες!Που τολμουν ανενδοιαστα να βαλουν στο στομα τους τον ορο "εξυπνο σχολειο"...!Οσοι γνωριζουν απο κοντα τα τεκταινομενα στην ελληνικη εκπαιδευση,οσοι εχουν ερευνησει σε βαθος το ΑΔΕΙΟ κελυφος που λεγεται ελληνικο Δημοσιο σχολειο,οσοι εχουν βιωσει την ανικανοτητα,την αδιαφορια κ την εξαπατηση ΟΛΩΝ των κυβερνησεων σε ο,τι αφορα κ το περιεχομενο κ τις διαδικασιες της Εκπαιδευσης,μονον ΑΗΔΙΑ μπορουν να νιωσουν για τις κουφιες κ ανεξοδες μεγαλοστομιες ανθρωπων ασχετων,ημιμαθων κ ισως μοιραιων γι αυτο τον τοπο.(κατοικος Τενεας)

B. ΑΝ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Κλείνουν σχολεία; Φυσικό είναι.Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις για τις ζημιές από τον σεισμό 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι στην Ιαπωνία , ανέρχονται σε 200 δισεκατομμύρια δολλάρια. Το τσουνάμι του δικοματισμού ανέρχεται, προς το παρόν, λένε, σε 350 δισ. ευρώ = 1,4Χ35ο= 490 δισ. δολλάρια.
Δηλαδή περίπου 2,5 φορές της Ιαπωνίας. Θα μας πάρει και θα μας σηκώσει. Κι ας μή τα φάγαμε μαζί.