Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

'Eκπληξη ή Aναμενόμενο;



Αναμεταδίδουμε τη συνέντευξη μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Κορίνθου, αποκαλυπτική σχετικά με τα σχέδια ορισμένων για το μέλλον της Δημοτικής Αγοράς.


Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέντευξη αυτή και μας δημιουργεί πολλές απορίες.

Ο κ. Κακάβας, μηχανικός και επιχειρηματίας (όπως δηλώνει), ενασχοληθείς για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση και για πρώτη φορά εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κορίνθου, 
1. Έχει μάθει ότι ήδη η άδεια κατεδάφισης της Δημοτικής αγοράς, η οποία είχε κατατεθεί από το Δήμο στην Πολεοδομία, πέρασε από την αρχιτεκτονική επιτροπή (ΕΠΑΕ) και εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος επίκειται η κατεδάφισή της. Τα μέλη της ΕΠΑΕ όμως το αγνοούν! Προφανώς προκαταλαμβάνει την απόφαση της ΕΠΑΕ.

2. Μας ενημερώνει με την ιδιότητα του μηχανικού (και με μεταπτυχιακό στην στατική επάρκεια κτιρίων, απ΄ όσο καταλάβαμε) ότι η τάση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο της Κορίνθου, εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση σεισμού. Δυστυχώς δεν μας κάνει πρόβλεψη για τα υπόλοιπα κτίρια (τριώροφα, πενταώροφα κλπ.) στα υπόλοιπα σημεία της Κορίνθου!

3. Μας ενημερώνει ότι η Δημοτική Αρχή (;) έχει φέρει καθηγητές του Πολυτεχνείου, οι οποίοι έχουν γνωμοδοτήσει για πρόβλημα στη στατική επάρκεια του κτιρίου. Δυστυχώς δεν μας λέει ποιοι και με ποια μελέτη έφτασαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.

4. Προαναγγέλλει την προκήρυξη αρχιτεκτονικής μελέτης για την κατασκευή νέου κτιρίου (με ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου άραγε;) ενώ όλοι ξέρουμε το σχέδιο που είχε κατατεθεί από το Δήμο για την ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου - κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

5. Με πολύ 'πειστικό' τρόπο αποφασίζει ότι στο συγκεκριμένο σημείο του κέντρου της πόλης, στο σημείο δηλαδή, που από την ίδρυσή της υπάρχει Δημοτική Αγορά, χρειάζεται ένα κτίριο με γραφεία και άλλους χώρους. Προφανώς η αγορά τροφίμων, κατά τον κ. Κακάβα, δεν έχει χώρο στο κέντρο της Κορίνθου, αλλά ούτε και στα σχέδιά του.

6. Και τέλος, με πολύ στενοχώρια διαπιστώνει ότι όλα τα παλιά κτίρια - πλην ελαχίστων – δεν υπάρχουν πια, οπότε, συμπεραίνει ότι δεν χρειάζεται να διατηρήσουμε ούτε αυτό.


Αναρωτιέται κανείς με ποιά θεσμική ιδιότητα ο κ. Κακάβας ανακοινώνει όλα αυτά (που μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα ακόμα). Του έχουν άραγε ανατεθεί θεσμικοί ρόλοι ή αυτοβούλως ομιλεί ως ενδιαφερόμενος 'επενδυτής', που σπεύδει να δημιουργήσει και το 'επενδυτικό σχήμα' στα πλαίσια του προγράμματος JESSICA, όπως αναφέρει;

Θα συμβουλεύαμε τον κ. Κακάβα να επιδεικνύει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερη αλαζονεία και αυταρέσκεια.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι επιπλέον. Αναμένουμε την επίσημη απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα της πόλης μας.

Να θυμίσουμε μόνο ότι η Κίνηση Πολιτών έχει από καιρό συμπαραταχθεί στο πλευρό εκείνων των Κορίνθιων πολιτών που με αίσθηση ιστορικής ευθύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και σύγχρονης αντίληψης στον σχεδιασμό ανάπτυξης μιας πόλης, θεωρούν απαραίτητη την διατήρηση και ανάδειξη των πολεοδομικών προτερημάτων ιστορικών κτιρίων της πόλης, όπως είναι η Δημοτική Αγορά.

Η Κίνηση Πολιτών είναι και θα παραμείνει αντίθετη σε κάθε μορφή ισοπέδωσης, πολιτικής και πολιτιστικής.

Το Γραφείο Τύπου


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί είναι τούτο, καλέ; Τί εδώδιμο φρούτο γλωσσικής και όχι μόνον αφασίας μας προέκυψε;
Διαβάζοντας πίσω απο τις σειρές-αν και η συγκεκριμένη συνέντευξη, από πλευράς ειρμού καί λόγων συνεντευξιαζομένου, δεν θα μπορούσε να σταθεί ως γραπτό κείμενο γιατί συνιστά κακοποίηση της γλώσσας-διακρίνεται προφανώς η νεκρανάσταση του μηδέποτε κατ' ουσίαν απονεκρωθέντος και εγκαταλειφθέντος μοντέλου αυθαίρετης, αντιδημοκρατικής καί κακόγουστης ετσιθελικής επιβολής στην Πόλη της ... κακής της μοίρας, με τέτοιους επιστήμονες πού έμπλεξε!
Και μια ψυχαναλυτική παρατήρηση: Ξαναδείτε σε slow motion την έκφραση του προσώπου του συνεντευξιαζομένου στις αναφορές του στη μειοψηφία του Δημοτ. Συμβουλίου. Περισσότερο χαίρεται και γι αυτό υπομειδιά για την μη υιοθέτηση και επικράτηση της κατ' αυτόν εσφαλμένης και αντιφατικής προτάσεως της <> περί του μέλλοντος του κτιρίου της Δημοτ. Αγοράς, παρά γιά ο,τιδήποτε άλλο Και παραληρεί κάνοντας λόγο γιά δήθεν επιθυμία των περισσοτέρων Κορινθίων να γίνουν και στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς σύγχρονοι Ευρωπαίοι, τρομάρα μας! Μόνο που η κατεδάφιση και των τελευταίων στοιχείων φυσιογνωμίας και νεώτερης ιστορικής αναφοράς-μνήμης μιας Πόλης, χάριν συμφερόντων καί μόνο, δεν συνιστά ευρωπαϊκή αναβάθμιση, αλλά πολιτιστική ισοπέδωση και υποβάθμιση της.

Ανώνυμος είπε...

Ο νεαρός Κακάβας σε ρόλο big brother !
Έσκασε μύτη το παρασκήνιο της πόλης μας και μίλησε για "τις αρχές και την αρχιτεκτονική που προσπαθούμε να περάσουμε στην Κόρινθο". Έτσι , για τους κορίνθιους που νόμιζαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για την πόλη. Με περισσή αυταρέσκεια μας είπε και για το μεταπτυχιακό του ( στις αντιφάσεις ή στις αυθαιρεσίες;) και κατέληξε σε συμπεράσματα για την στατική επάρκεια του κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς χωρίς, όμως, να προηγηθεί οποιαδήποτε μελέτη!!!
Που σπούδασε αυτό το παιδί που δεν ξέρει ελληνικά ;
Τους ψηφίσατε- λουστήτε τους.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν έχουμε πόθεν έσχες έχουμε Κακαβάκια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Πως αποδεικνύεται η αντιδημοκρατική επιβολή στη Πόλη;

Θα μας εξηγήσει η κ. Γούμενου;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ?
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ (ΕΙΔΙΚΩΝ...)ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κε - Κα ανώνυμε , πότε αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για" τις αρχές και την αρχιτεκτονική" της Κορίνθου;
Μη γράφετε ότι θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

Αν και κανένας δε μίλησε για αντιδημοκρατική επιβολή, καθότι πάντα προσέχουμε τις εκφράσεις μας, αλλά για αντιδεοντολογική συνέντευξη και εκφράζουσα απόψεις που δεν υπάρχουν στην -με ψήφους μόνο της συμπολίτευσης- απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να ΕΠΙΜΕΊΝΟΥΜΕ:
- Μέχρι τη στιγμή της συνέντευξης δεν υπήρχε απόφαση της ΕΠΑΕ για την άδεια κατεδάφισης.
- Με την αριθμ. 32 αποφαση της 12-2-2010 του ΔΣ αποφασίζετε:
1. η κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου και η ανέγερση νέου κτιρίου δημοτικής αγοράς με υπόγειο, ισόγειο και 3 ορόφους, σύμφωνα με το σχέδιο της τεχνικής Υπηρεσίας.
Αρα δεν έχει αποφασιστεί απο το δημοτικό συμβούλιο ούτε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ούτε η αλλαγή χρήσης του κτιρίου .
Αυτά λοιπόν που ειπώθηκαν στην συνέντευξη αφορούν "αποφάσεις" του συνεντευξιαζόμενου και όχι της δημοτικής αρχής και δεν καταλάβαμε με ποια ιδιότητα τα παρουσίαζε ο κ. Κακάβας. Αυτά συνιστουν και την αντιδεοντολογία της συνέντευξης, την οποια αποκαλύπτουμε και καταγγέλουμε.
Πέραν του πιο ουσιαστικού ότι θεωρούμε καθήκον μας (και ως δημοτική παράταξη και ως άτομα) να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την απόφαση, που θα ισοπεδώσει και την τελευταία ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της πόλης μας, αλλά και την ήδη φθίνουσα οικονομική ζωή του κέντρου της Κορίνθου.
Βάννα Γούμενου

Ανώνυμος είπε...

Κυριε η κυρια του 3ου ανωνυμου σχολιου. Η νομιμοτητα μιας αυτοδιοικητικης αποφασης δεν κρινεται απο μια τυπικη διαδικασια αλλα απο το τι επιθυμει η πλειοψηφια των Δημοτων. Ειχε στο προγραμμα του την κατεδαφιση της αγορας ο κ.Δημαρχος κ ψηφιστηκε και γιαυτο?... Γνωριζουν οι Δημοτες την εν λογω αποφαση η,εστω,προθεση?... Συμφωνουν?... Αν σας ενδιαφερει πραγματι η Δημοκρατικη νομιμοτητα κ οχι απλως η νομιμοφανεια,αυτα τα ζητηματα οφειλετε να διερευνησετε.Κ αν οι απαντησεις ειναι αρνητικες, οφειλετε εσεις πρωτος η πρωτη,μιας κ ειστε ατομο,σπευδω να συμπερανω,ενδιαφερομενο για την ουσια της δημοκρατιας,να ηγηθειτε εκστρατειας δημοκρατικης νομιμοποιησης, δηλ.διεξαγωγης δημοψηφισματος στο Δημο Κορινθιων.Υπαρχει ισχυροτερη νομιμοποιηση απο την προσφυγη στην ετυμηγορια του λαου? Και αφηστε σας παρακαλω τις σφραγιδες κ τις υπογραφες.Τα μεγαλυτερα εγκληματα σ αυτη τη χωρα με νομιμοφανεις κ νομοτυπες αποφασεις εγιναν.(κατοικος Τενεας)

Ανώνυμος είπε...

Κυριε η κυρια του 4ου ανωνυμου σχολιου. Η νομιμοτητα μιας αυτοδιοικητικης αποφασης δεν κρινεται απο μια τυπικη διαδικασια αλλα απο το τι επιθυμει η πλειοψηφια των Δημοτων. Ειχε στο προγραμμα του την κατεδαφιση της αγορας ο κ.Δημαρχος κ ψηφιστηκε και γιαυτο?... Γνωριζουν οι Δημοτες την εν λογω αποφαση η,εστω,προθεση?... Συμφωνουν?... Αν σας ενδιαφερει πραγματι η Δημοκρατικη νομιμοτητα κ οχι απλως η νομιμοφανεια,αυτα τα ζητηματα οφειλετε να διερευνησετε.Κ αν οι απαντησεις ειναι αρνητικες, οφειλετε εσεις πρωτος η πρωτη,μιας κ ειστε ατομο,σπευδω να συμπερανω,ενδιαφερομενο για την ουσια της δημοκρατιας,να ηγηθειτε εκστρατειας δημοκρατικης νομιμοποιησης, δηλ.διεξαγωγης δημοψηφισματος στο Δημο Κορινθιων.Υπαρχει ισχυροτερη νομιμοποιηση απο την προσφυγη στην ετυμηγορια του λαου? Και αφηστε σας παρακαλω τις σφραγιδες κ τις υπογραφες.Τα μεγαλυτερα εγκληματα σ αυτη τη χωρα με νομιμοφανεις κ νομοτυπες αποφασεις εγιναν.(κατοικος Τενεας)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί μου.......Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος καίγεται και ο κινησίας δημόσιος υπάλληλος στη κοσμάρα του. Τι ξέρετε κ. Γούμενου εσείς από οικονομική ζωή; Τι σχέση έχει η δημοτική αγορά με τη φθίνουσα οικονομική ζωή του εμπορικού κέντρου; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λέτε; Διακρίνω αφασία;

ΓΠ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κυρία Γούμενου αντιλαμβάνομαι πως δεν γνωρίζετε, οτι η ΕΠΑΕ είναι ενα απλό Γνωμοδοτικό ¨οργανο, και οτι οι άδειες εκδίδονται απο τα Πολεοδομικά Γραφεία....Προφανώς και δεν το γνωρίζετε....Μια απορία έχω μόνο...Εσείς ως τι σχολιάζετε και αντιδράτε? Εχετε κάποιο θεσμικό ρόλο? Εχετε εκλεγεί κάπου και δεν το γνωρίζουμε ? Η είστε άλλος ενας εισαγγελέας τησ πόλης μας? Να θυμάστε.....Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικη εμπαθεια, χαιρεκακια,εκδικητικοτητα κ θριαμβολογιες...Παντα η αγνοια,η αλλοτριωση κ η προσδεση στο αρμα της εξουσιας οδηγουσαν σε ευκολα γελια. Τα γελια της μωριας...Αντιθετα,η γνωση ηταν παντα μελαγχολικη.Και απαισιοδοξη. Ποσο μαλλον η γνωση μιας πραγματικοτητας που καταρρεει μπροστα μας ως ενα πελωριο ζωτικο ψευδος κ μαλιστα με ανοιχτη θεα στα πολιτισμικα ερειπια της συγχρονης Ελλαδας,στη στεγνα της ισοπεδωμενης συνειδησης του Νεοελληνα κ στους ΑΔΕΙΟΥΣ εμπορικους καθεδρικους των ασχημων ελληνικων πολεων...Κουραγιο παιδια στις μαχες που δινετε.Ο αντιπαλος ειναι ανικητος οσο κ η βλακεια. (κατοικος Τενεας)

Ανώνυμος είπε...

Ο Κάτοικος Νεμέας είναι λίγο εμπαθής; Εκπροσωπεί τους "έξυπνους" της πόλης; Συμφέροντα δηλαδή. Αυτό καταλαβαίνει ένας απλός βλάκας σαν εμένα. Λυπάμαι κύριε γιατί δεν είναι δημόσιος διαλογος αυτό που κάνετε. Αφορίζετε και δεν επιχειριματολογείται.

ΓΠ

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Για όσους δεν το γνωρίζουν η κ.Γούμενου είναι υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Κίνησης Πολιτών,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών και μέλος της Ομάδας Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Κ.Π
Είναι προφανές ότι το επάγγελμά της (Τοπογράφος Μηχανικός) και τα παραπάνω αρκούν για να ομιλεί και να εκφράζει τις απόψεις της επί του προκειμένου ζητήματος πράγμα που δικαιούται επίσης να κάνει και ως πολίτης.
Συνιστούμε λοιπόν τοποθετήσεις επί του ζητήματος και απαντήσεις στα ερωτήματα της ανάρτησης και όχι αποπροσανατολισμό.
Εκ των διαχειριστών του ιστολογίου της Κίνησης Πολιτών

Ανώνυμος είπε...

Δημοψήφισμα; Εδώ γελάνε. Μια φορά δεσμεύτηκε δημόσια ενώπιον και του αείμνηστου Ν. Κουίνη για δημοψήφισμα ο Δήμαρχος , για το υπόγειο γκαράζ στα περιβολάκια, και δεν κράτησε τον λόγο του.
'Οσο για την δημοκρατική νομιμοποίηση του δημοτικού συμβουλίου, μη ξεχνάτε ότιτο 47% των ψήφων κυβερνά με το 666 τοις χιλίοις, των εδρών.

Ανώνυμος είπε...

Σκόπιμη παραπληροφόρηση. Ποτέ δε δεσμεύτηκε ο δήμαρχος για δημοψήφισμα. Αλλα είπε.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων είπε...

Τα υβριστικά ανώνυμα σχόλια που στείλατε στο ιστολόγιό μας ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ και λόγω της στόχευσης σε πρόσωπα και λόγω του ότι είναι άσχετα με την ανάρτησή μας.

Οι διαχειριστές του ιστολογίου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θα κάνω μια καταγγελία άσχετη με το θέμα της ανάρτησης αυτής αλλά το περιεχόμενό της φανερώνει την γενικότερη νοοτροπία, σχέση και το αλισβερίσι μεταξύ των διοικούντων του Δήμου Κορινθίων και αυτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνον.
Σήμερα το πρωί στις 9 η ώρα μπροστά στα μάτια μου 3 υπάλληλοι του Δήμου(2 οδηγοί και ένας επιβλέπων παρακαλώ!) με μία μικρή μπουλντόζα(του Δήμου παρακαλώ!!) έβγαζαν μέσα από τον κήπο του σπιτιού του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Απ.Παπαφωτίου πολύ μεγάλες ποσότητες κομμένων κλαδιών,φυτών και χόρτων και τα φόρτωναν σε ένα φορτηγό του Δήμου το οποίο είχε παρκάρει καταμεσής του δρόμου κλείσει την κυκλοφορία της Αδειμάντου για αρκετή ώρα!
Έτσι είναι!
Ξεσηκώθηκε όλο το προσωπικό του Δήμου για να εξυπηρετήσει τον φίλο Λάκη! Και όχι μόνο να τον εξυπηρετήσει αλλά να του πάρει τα κλαδιά και χόρτα μέσα από τον ίδιο του τον κήπο με μηχάνημα του Δήμου!!
Ενώ για μας τους κοινούς θνητούς που πληρώνουμε ένα κάρο δημοτικά τέλη πρέπει να τηρηθεί το γράμμα του νόμου σε ανάλογη περίπτωση. Δηλ. πρέπει να πάρουμε τηλέφωνο(πολλά τηλέφωνα θα έλεγα!) την υπηρεσία καθαριότητας και όταν δεήσουν με το καλό να στείλουν κάποιο φορτηγό θα πρέπει πολύ γρήγορα βγάλουμε τα κλαριά του κήπου μας μόνοι μας στο πεζοδρόμιο και στο τέλος θα μας κάνουν και χάρη που θα τα φορτώσουν!!
Πως το έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; " Ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει"
Και η φιλία μεταξύ του κ.Παπαφωτίου και του Δημάρχου είναι πολύ έντονη ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου ο κ.Παπαφψτίου πρόσφερε απλόχερα την στήριξή του στο Δήμαρχο!
Ανεξόφλητα γραμμάτια που λέει και ο σοφός λαός μας!

Ένας Taliban της πόλης

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλες κουβέντες και ουσία μηδέν.

Ανώνυμος είπε...

Εκ στόματος Κοράκου.."ΚΡΑ"..
Μα δεν είναι για γέλοια η γελοία (από κάθε άποψη)συνέντευξη.
Ανάμεσα από τους λεκτικούς βαρβαρισμούς του κ. Κακα..αντιλαμβάνομαι ότι εφόσον το διώροφο κτίριο της Δημοτικής αγοράς κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω ποιότητος εδάφους και σεισμικότητος της περιοχής,
τότε πρέπει να εκκενωθεί άμεσα η Κόρινθος διότι τα περισσότερα κτίριά της είναι πολυόροφα, χτυπημένα από τον σεισμό του 81 με ζημιές που τις περισσότερες φορές ψευτοεπισκευάστηκαν.
Πρέπει δε άμεσα και με ευθύνη του Δημάρχου, να συγκροτηθούν επιτροπές ελέγχου από καθηγητές και έμπειρους μηχανικούς για να ελέγξουν όλα τα κτίρια της Κορίνθου.
Επειδή κατάλαβα ότι κάποιοι πεφωτισμένοι Αρχιτέκτονες προωθούν μια ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ για την Κορινθο, (και πολύ καλά κάνουν), θα ήθελα να δημοσιευθούν οι προδιαγραφές των μελλοντικών κτιρίων οι οποίες προφανώς έχουν προκύψει από σκέψεις και συζητήσεις μεταξύ σχετικών και λοιπών ενδιαφερομένων, διότι υπάρχουν πολλοί μελετητές στην Κόρινθο και στην Ελλάδα που θέλουν να ακολουθήσουν το ΝΕΟ ρεύμα... (Παρακαλείται ο κ. Κακ.. να μην τους αφήσει όλους αυτούς πίσω )
Όσο για την πρόταση περί φηφοφορίας , θα έλεγα ΝΑΙ με την προυπόθεση ότι μιλάμε για Δημοκρατία...(ακόμα βαυκαλίζεσθε με την ιδέα ότι η διαδικασία αυτή τουλάχιστον στην Ελλάδα έχει σχέση με την Δημοκρατία; Δεν έχεις ακουστά ότι ο Παπαδόπουλος είχε πάρει 90 + % στην ψηφοφορία για το σύνταγμά του; Δεν ξέρεις ότι η Ελλάδα διαλύθηκε με τις ευλογίες των Ελληνων ψηφοφόρων;)
Δεν μας βάζει σε σκέψη γιατί όλοι μας αρνούμαστε και προδίδουμε τον ίδιο μας τον εαυτό προτιμώντας την ανωνυμία ενώ άλλοι αλλαζονικά τον επιδεικνύουν παρότι θα έπρεπε να σιωπούν και να κρύβονται;
Εγώ δεν μπορώ να γελάσω με το όλο σκηνικό που στήθηκε με πρωταγωνιστή τον δόκτορα Κακ..
μόνο θυμώνω και φοβάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κακάβας είναι ένα ζωντανό και μισό....δε πιστεύω στα αυτιά μου τις αηδίες που κάθεται και λέει...και όπως επίσης ότι είναι εκλεγμένος....κατά τα άλλα κράζουμε τους βουλευτές μας....όταν βγαίνουν αυτά τα όντα στα τοπικά να μας κυβερνήσουν....