Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Συμβάσεις που λήγουν τον Οκτώβριο αλλά ‘καταργούνται’ τον Μάιο!





Άλλο ένα ‘επεισόδιο’ στον Δήμο Κορινθίων



Έχουμε ξαναπεί ότι η κρίση θα αποκαλύψει τις αδυναμίες αυτής της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί και να ιεραρχήσει τα προβλήματα του δήμου, να θέσει στόχους και προτεραιότητες σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Θα αποκαλύψει και όλες τις άλλες ‘αρετές’ της.

Σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες μας, συμβασιούχοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης με 18μηνες συμβάσεις που έληγαν τον Οκτώβριο του 2011, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά την Παρασκευή, να μην προσέλθουν στην δουλειά τους την Δευτέρα επειδή έληξαν οι συμβάσεις τους την 30η Απριλίου! Η είδηση- βόμβα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση γιατί απλούστατα οι συμβάσεις έληγαν μήνες αργότερα. Οι αντιδράσεις οδήγησαν στην απόφαση να κληθούν την Δευτέρα το μεσημέρι όλοι οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας (35 περίπου) σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χ. Καμπούρη. Στην συνάντηση αυτή ‘παρευρέθησαν’ αρμόδιοι και αναρμόδιοι δημοτικοί παράγοντες (οι αντιδήμαρχοι, κ. Φαρμάκης, κ. Χασικίδης και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λέκκας) που από την μια πλευρά ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι, εάν προσέλθουν στην δουλειά τους θα είναι με δική τους ευθύνη και μόνο και από την άλλη ‘διαγκωνίζονταν’ να λύσουν το πρόβλημα με τις παρεμβάσεις των δικών τους πολιτικών παραγόντων στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Ντόλιο, ‘καθησυχάζοντας’ τους εργαζόμενους ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι την Παρασκευή.



Ποιά είναι η αλήθεια όμως και ποιές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής;

Με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών τον Σεπτέμβριο του 2009 γνωστοποιείται στον Δήμο Κορινθίων ότι εγκρίθηκαν 35 θέσεις μερικής απασχόλησης για την παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3250/2004. Με το ίδιο έγγραφο ο δήμος ενημερώνεται ότι «…η δημοσιοποίηση της προκήρυξης θα πρέπει να γίνει από 1/10/2009 μέχρι 31/03/2010, δηλαδή σε διάστημα 6 μηνών. Ανώτατη διάρκεια των συμβάσεων αυτών ορίζεται σε 18 μήνες με καταληκτική ημερομηνία ισχύος τους την 30 Απριλίου 2011».

Και τι κάνει ο Δήμος;

Προκηρύσσει την πρόσληψη των συμβασιούχων στις 4 Δεκεμβρίου 2009 και με την απόφαση του Δημάρχου την 1/4/2010 προσλαμβάνει 26 άτομα για υπηρεσίες καθαριότητας, βρεφονηπιακούς σταθμούς, διοικητικούς υπαλλήλους, γυμναστές κοκ. υπογράφοντας, στα τέλη Απριλίου 2010, 18μηνες συμβάσεις αντί για 12 μηνες που θα έπρεπε να είχαν καταληκτική ημερομηνία την 30 Απριλίου. Δηλαδή υπέγραψαν συμβάσεις που έληγαν τον Οκτώβριο του 2011.

Αυτό ‘ανακάλυψε’ την περασμένη εβδομάδα η Δημοτική Αρχή και την Παρασκευή το μεσημέρι προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα ‘καταργώντας’ τις συμβάσεις που είχε υπογράψει, τηλεφωνικά! Αλλά δεν αρκείται μόνο σ' αυτό. Επιχειρεί, εκ των υστέρων, να μεταβιβάσει τις ευθύνες της σε ‘απρόσεκτους υπαλλήλους’ που δεν πρόσεξαν την σχετική Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ!

Οποία ανευθυνότητα και υποκρισία! Θεσμικοί παράγοντες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τις μεταβιβάζουν στους υφιστάμενούς τους , τους οποίους συνήθως αφήνουν ακάλυπτους.. Αλλά και οποία κοινωνική αναλγησία να ενημερώνουν τους εργαζόμενους τηλεφωνικά την Παρασκευή το μεσημέρι να μην προσέλθουν στην δουλειά τους, χωρίς σοβαρές εξηγήσεις, χωρίς κάποιος υπεύθυνος παράγοντας να τους καλέσει πρώτα, να τους εξηγήσει τι έχει προκύψει, να ενημερώσει για τυχόν ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Έτσι τηλεφωνικά ‘καταργούνται’ συμβάσεις που έχουν διάρκεια άλλους 6 μήνες;

Πρόκειται για λάθος, για διοικητική ανεπάρκεια ή προεκλογικό παιχνίδι από τα συνηθισμένα του πελατειακού μας συστήματος, που, αφού το εισέπραξε εκλογικά, τώρα στέλνει τον λογαριασμό;

Δεν μπορεί να ακυρώνονται έτσι οι εργασιακές ζωές των ανθρώπων. Κάποιοι έχουν την ευθύνη και πρέπει να την αναλάβουν. Ευχόμαστε να βρεθεί λύση άμεσα και να μην τολμήσουν κάποιοι (που ήδη το επιχειρούν) να το εξαργυρώσουν πολιτικά για άλλη μια φορά! Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν στην θέση τους. Αν η λύση δεν δοθεί από το Υπουργείο άμεσα, ο δήμος έχει την ευθύνη να καλύψει τις δαπάνες για τους υπόλοιπους 6 μήνες. Και αυτό, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε, είναι εφικτό τόσο νομικά όσο και οικονομικά.

Να είμαστε προετοιμασμένοι! Στο επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά τέτοια! Άλλοι θα κρύβονται και άλλοι θα παίζουν τους μικρούς τους ρόλους σε ένα ‘θέατρο πολιτικού παραλόγου’, που φθάνει πλέον στο τέλος του!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να δείτε που στο τέλος θα τα φορτώσουν στον τεθνεώτα αντιδήμαρχο.

Ανώνυμος είπε...

Βιαστήκατε να κάνετε άδικη αντιπολίτευση. Οι συμβάσεις παρατάθηκαν.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

όπως είδαμε με το γνωστό "κατόπιν ενεργειών μας" έγινε παράταση των συμβάσεων μέχρι 18 μήνες.
διπλό το πολιτικό κέρδος του πελατειακού συστήματος, μία στο διορισμό , μία στην παράταση. Αθάνατη Ελλάδα...