Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς Γαλάζια Σημαία ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Διογένης !


                                          Από την τελετή των εγκαινίων της νέας πλατείας
                                          πηγή: korinthostv.blogspot.com

Διαβάσαμε σε ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης ότι οκτώ ακτές, βραβευμένες με το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2011, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.


Ανάμεσα σ’ αυτές δυστυχώς και η παραλία «Καλάμια». Δυστυχώς φαίνεται ότι και αυτή είχε «… σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, στην τήρηση των κριτηρίων του βραβείου «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» που αναφέρονται σε καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και επιπλέον, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση τη επόμενη χρονιά.

Εδώ η πλήρης ανακοίνωση

Και ένα δικό μας δυσάρεστο σχόλιο :


Φαίνεται ότι ο Δήμος Κορινθίων φρόντισε μεν στα "προσόντα της" (sic) να προσθέσει το σύμπλεγμα αγαλμάτων Διογένη και Μεγ. Αλεξάνδρου, όμως ξέχασε τα υπόλοιπα κριτήρια που απαιτούνται. Και ας μη συζητήσουμε για την απαράδεκτη εξυπηρέτηση όσων αποφάσισαν να κάνουν το μπάνιο τους στα Καλάμια τα Σαββατοκύριακα που απεργούσαν τα ταξί και επέλεξαν τον προαστιακό για να έρθουν. Αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν τα πόδια τους ή το παλιό – καλό ωτοστόπ, αφού δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία από το μεσημέρι του Σαββάτου και όλη την Κυριακή. Παρότι ο Δήμος είναι συμμέτοχος μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ και θα έπρεπε ειδικά το καλοκαίρι να εξασφαλίσει οπωσδήποτε αυτό το δρομολόγιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και πως γίνεται δυο πανελλήνιοι διαγωνισμοί (Πήγασος και σύμπλεγμα Διογένη-Αλέξανδρου) να κατακυρωθούν στον ίδιο γλύπτη απόφοιτο Σχολής Καλών Τεχνών γείτονος χώρας; Τυχαίο;

Χαλεπάς