Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

''H Συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό της Επετείου για τα Δερβενάκια ‘’





Η Δήλωση της Κίνησης Πολιτών όπως κατατέθηκε στα Πρακτικά
του Δημοτικού Συμβουλίου της 31-8-2011

Η Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή, η εθνικιστική ακροδεξιά οργάνωση των μαχαιρωμάτων, των ροπάλων, των σιδερολοστών, των νυχτερινών εφόδων στα σπίτια των μεταναστών και των ξυλοδαρμών, της σύλησης εβραϊκών νεκροταφείων και τόσων άλλων εγκληματικών πράξεων, εντάχθηκε στους επίσημους προσκεκλημένους από σας κε. Δήμαρχε και από τον ομόλογό σας κ. Ανδριανάκο του Δήμου Νεμέας, που ήσασταν οι συνδιοργανωτές-οικοδεσπότες της γιορτής για τη μάχη στα Δερβενάκια στις 26/07/2011. Άφωνοι παρακολουθήσαμε στο βίντεο του δημοσιογράφου Θ. Τσαρμπού τον τελετάρχη να τους καλεί να καταθέσουν στεφάνι που πήραν από τα χέρια του μικρού τσολιά. Μάλιστα προηγουμένως, είχαν παραταχθεί δίκην τιμητικού αγήματος απέναντι από το επίσημο στρατιωτικό άγημα κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των επισήμων στη τελετή, φωνάζοντας αιμοβόρα αυτοϋμνητικά συνθήματα.

Κε Δήμαρχε, η θεσμική σας θέση ως αιρετού άρχοντα του Δήμου Κορινθίων επιβάλλει να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημοκράτες συνδημότες μας. Όσοι από τους πολίτες κατόρθωσαν να πληροφορηθούν το γεγονός ένιωσαν βαθειά προσβεβλημένοι από την εκτροπή που συνιστά η επίσημη παρουσία «της εγκληματικής οργάνωσης» σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοίδη, σε μια εθνική-τοπική γιορτή που οι πέριξ των Δερβενακίων κοινότητες τη νιώθουν πολύ δική τους. Φέτος μάλιστα, εξαιτίας της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής που είχε φροντίσει η ίδια να προεξαγγείλει στα χωριά της Τενέας, στην Κόρινθο και στη Νεμέα, γεμίζοντας την προηγουμένη με τα αιμοβόρα συνθήματα τους δημόσιους χώρους, πολλοί κάτοικοι απέφυγαν να συμμετάσχουν στην επέτειο. Πόσο μάλλον που το γεγονός της παρουσίας τους στα Δερβενάκια εξελίσσεται ελάχιστες μέρες μετά την σφαγή στο Όσλο. Ήταν σοβαρό πολιτικό ολίσθημα να τους επιβάλετε ως ισότιμους μεταξύ των εκπροσώπων των πολιτειακών θεσμών, γι αυτό οι δημοκράτες αξιώνουν την συγγνώμη σας για την βαριά προσβολή που δέχτηκαν.

Καταθέτουμε επίσης την εξής πρόταση: Σε περιπτώσεις οργάνωσης ή συνδιοργάνωσης εορτών και εκδηλώσεων να συστήνεται διαπαραταξιακή επιτροπή που θα αναλαμβάνει την ευθύνη των εκδηλώσεων. Η πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία.

Τη δήλωση και την πρόταση τις καταθέτουμε και ζητάμε να γραφτούν στα πρακτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: