Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ-ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ- ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

                         Κάθετη  μονάδα κομποστοποίησης  στο Magherafelt της Β.Ιρλανδίας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30/11/2011 με τα 60 θέματα (!!), λόγω της απόσυρσης 42 θεμάτων από την τακτική συνεδρίαση της 25/11/2011 - ημέρα γιορτής της Αγ. Αικατερίνης - ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  έφερε προ ημερησίας διάταξης ένα από τα σοβαρότερα θέματα που έχουν συζητηθεί στο Δ.Σ και κατά δήλωση του κ. Γιώτη

Αφορά πρόγραμμα για υποβολή πρότασης " Κατασκευή και αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στις Περιφέρειες σύμφωνα με τους εγκεκριμένους ΠΕΣΔΑ των Περιφερειών".

Η Κίνηση Πολιτών έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές μέσα στο Δ.Σ  για την άμεση αναγκαιότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, έχουν προταθεί λύσεις, υπάρχουν λύσεις, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο δήμαρχος δεν θέλει να τις αγγίξει. Μάλλον πετάει την μπάλα στην κερκίδα όπως κάνουν και αυτός και οι άλλοι δήμαρχοι της Κορινθίας, όχι μόνο τώρα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Περιμένουν την λύση από την περιφέρεια, όποια και αν είναι αυτή.

 Με την πρόταση αυτή λοιπόν ο δήμος ζητάει:

1.ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ προϋπολογισμού 239.638,26 ευρώ

2.ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ προϋπολογισμού 5.260.000,00 ευρώ.

3.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Τεχνικού ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 184.500,00

4.ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/ΕΥΑΙΣΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ   61.500.00

Ο Δήμος λοιπόν θέλει να πάει σε ένα τόσο μεγάλο έργο αφήνοντας αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

1. Ποια είναι η μελέτη που έχει συνταχτεί από την τεχνική υπηρεσία;

2. Ποιος χώρος έχει επιλεχθεί για την εγκατάσταση της μονάδας;

3. Τι δυναμικότητας θα είναι ;

4. Θα είναι μόνο μονάδα κομποστοποίησης, ή και μηχανικής ανακύκλωσης;

5. Έχει γίνει μελέτη για το τι σκουπίδια έχουμε;

6. Ποιο είναι το κόστος ανά τόνο μίας τέτοιας μονάδας;

Θα μπορούσε κανείς να θέσει πολλά ακόμη ερωτήματα πού ζητούν απαντήσεις, αλλά πιστεύουμε ότι είναι  και αυτό μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, όπως ήταν το περιβόητο ταξίδι στην Αμερική. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Πνευματικός μας έχουν συνηθίσει σε αιφνιδιασμούς, ασάφεια στόχων και προχειρότητα. Γι’ αυτό δεν έχουν πετύχει κανένα μεγάλο στόχο απ’ αυτούς που οι Κορίνθιοι θα ήθελαν να δουν. Δείγμα αυτής της πολιτικής αβουλίας οι 348 μπλε κάδοι ανακύκλωσης που έχει δώσει η ΕΕΑΑ από τον Ιούλιο και κάθονται στις αποθήκες, αντί να έχουν διανεμηθεί  στις δημοτικές ενότητες, στις οποίες δεν έχει προχωρήσει η ανακύκλωση. Η ευθύνη φυσικά  ανήκει και στη σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά και στις Δημοτικές αρχές των πρώην Καποδιστριακών δήμων.

Θα επανέλθουμε.

 Θωμάς Αθανασάκος – δημοτικός σύμβουλος

Σημείωση: Για να έχετε μιά ιδέα περί τίνος πρόκειται και να μπορείτε να κάνετε κρίσεις και συγκρίσεις επισκεφθείτε το σύνδεσμο του αντίστοιχου δήμου του Magherafelt  εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: