Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Πνευματικός - Μπεγλίτης και στην μέση ο Δήμος Κορινθίων


Με την ευκαιρία της διαμάχης του με τον κ. Μπεγλίτη, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός στην προχθεσινή συνέντευξή του, ξεδίπλωσε ένα μεγάλο κομμάτι από τις αυτοδιοικητικές του ενέργειες για θέματα που αφορούν το Δήμο. Από τα μπαζώματα του Αγ. Νικολάου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την παραχώρηση τμήματος του Πεδίου Βολής μέχρι το Στρατόπεδο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.



Αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, για ότι δεν πήγε καλά,  ο κ.Δήμαρχος το φταίξιμο το έριξε αλλού!



·       Άλλοι φταίνε που τα μπαζώματα καρκινοβατούν χρόνια τώρα, επειδή η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην ικανοποίηση των όρων που έθετε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού το 2010, προκειμένου να γνωμοδοτήσει θετικά στην αλλαγή των γραμμών αιγιαλού και παραλίας!



·       Άλλοι φταίνε που το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν υφίσταται πρακτικά, ακόμα και σήμερα, παρά την «αξέχαστη» παράδοση του από τον κ. Γεωργιάδη (παρουσία του κ. Τατούλη) και παρά τα ψηφίσματα της Μ. Δευτέρας (Βλ. σχετική μας ανάρτηση).



·       Άλλοι φταίνε που ενώ γίνονταν τόσες συζητήσεις για το θέμα του Στρατοπέδου, η δημοτική αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει το αυτονόητο, να στείλει δηλαδή μια απλή αίτηση παραχώρησης ή να απαιτήσει ένα απλο έγγραφο παραχώρησης. Όμως τότε η δημοτική αρχή ήθελε « …το θέμα να λήξει ομαλά » !



·       Το ίδιο και για το Μουσείο στην Αρχαία Κόρινθο και για το κλειστό Γυμναστήριο.



Ο κ. δήμαρχος στην προσπάθεια του να καλύψει τα νώτα του στις προσωπικές του πολιτικές τοποθετήσεις, προέβει τελικά σε ένα απολογισμό του έργου του. Έναν απολογισμό όμως που αποδεικνύει οτι πολλά από αυτά για τα οποία η δημοτική αρχή έχει «πανηγυρίσει», δεν είναι και  τόσο ξεκάθαρα.



Από το σύνολο όμως της τοποθέτησης του Αλέκου Πνευματικού στην γνωστή δια-πασοκική διαμάχη και κάτι άλλο είναι ξεκάθαρο : ότι η εμπλοκή της κομματικής ιδιότητας με την αυτοδιοικητική ταυτότητα και εξουσία υπήρξε για αυτούς πάντα δεδομένο.

Και τώρα που οι καιροί αλλάζουν, ανακαλύπτουν ότι πρέπει να καταγγείλουν την «διαπλοκή»  αυτοδιοίκησης και κομμάτων και να υποστηρίξουν την αυτοτέλεια του  θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εμείς ως Κίνηση Πολιτών αυτό υποστηρίζουμε, εδώ και χρόνια!



Αλέξανδρος Γουγάς – Θωμάς Αθανασάκος

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κίνησης Πολιτών


Δεν υπάρχουν σχόλια: