Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το τάξιμο της Ντράσσας


Από κάτοικο του οικισμού Ντράσσα, πάνω από το Γαλατάκι΄του δήμου Κορινθίων λάβαμε ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο Κορίνθίων την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.Η επιστολή αυτή έχει σταλεί στα ΜΜΕ και σε πολλαπλούς αποδέκτες μεταξύ των οποίων η Εισαγγελία Κορίνθου, Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.


Εξαίρεση Οικισμού Ντραάσσας από Υδροδότηση Δήμου Κορίνθου

Ανοικτη Επιστολη γιά

κ. Δήμαρχο Κορίνθου

 

Λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, επισκέφτηκε το σπίτι μας στην Ντράσσα Γαλατακίου, κλιμάκιο υποψηφίων της παράταξής σας γιά να ενημερωθεί γιά τα προβλήματά μας και να σχεδιάσει λύσεις. Χωρίς να είμαι βέβαιος πιστεύω ότι και εσείς ήσαστε παρών.
Τα σπουδαιότερο πρόβλημα που αναφέραμε ήταν η ανεπάρκεια νερού το καλοκαίρι και η πλήρης εξάρτησή μας από ιδιώτες προμηθευτες με τα βυτιοφόρα τους. Το δεύτερο πρόβλημα που συζητήσαμε ήταν τα σκουπίδια.
Σχετικά με την υδροδότηση η απάντησή σας ήταν ότι εντός οκτώ μηνών θα μας συνδέατε με το καινούργιο υπό κατασκευή ολοκληρωμένο δίκτυο του Δήμου Κορίνθου. Μας προέκυψε ψέμμα. Δεν κάνατε τίποτε. Υδροδοτήσατε χιλιάδες νοικοκυριά και εξαιρέσατε τα 80 της Ντράσσας. Από την απάντήση "θα δώ τι θα κάνω" που δοσατε σε μία από τις επισκέψεις μας συμπαιρένουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση. Είστε ο Δήμαρχος, αλλά αυτή η απάντηση απογοητεύει και μπορεί να θεωρηθεί αλαζονική.
Δεν γνωρίζουμε τη λογική της θέσης σας αλλά υποθέτουμε ότι είναι θέμα κακών και ιδιοτελών συμβουλών. Μας δόθηκαν αστείες δικαιολογίες όπως:

  • Το νερό του δικτυου του δήμου δεν έχει αρκετό γιά όλους. Τρφοδοτήθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά και μας λέτε ότι δεν υπάρχει αρκετό νερό γιά επιπλέον 80 σπίτια. Αφού έχετε εκλεγεί γιά δήμαρχος ολόκληρου του δήμου, θα έπρεπε η Ντράσσα να έχει ίση μεταχείριση και σύνδεση στο δίκτυο του δήμου. Αυτό μας κάνει δημότες κατώτερου θεου και υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Βεβαίως μπορεί ο σύμβουλος που το πρότεινε είχε όφελος.

  • Δεν υπάρχουν χρήματα γιά την ολοκλήρωση του εργου. Έχετε ανείσπρακτα τέλη υδροδότησής μας γιά περισσότερο από ένα έτος. Αυτά υπεραρκούν γιά 1500 μετρα σωλήνωσης που χρειάζεται.

  • Σύνδεση με Γαλατάκι. Συζητήθηκε προσωρινή σύνδεση με το Γαλατάκι. Μία πολύ καλή προσωρινή λύση αφού πρόκειται για ελαχίστου κόστους 100 μέτρων σωλήνωσης. Παρότι δεν είναι η τέλεια τελική λύση, θα ανέβαζε την υδροδότησή μας σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ο Δήμος υποσχέθηκε ότι θα το φρόντιζε αλλά αφού δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση μάλλον θα έχει την ίδια τύχη με την προεκλογική υπόσχεση. Ελπίζω, αφού είμαστε Ντράσσα Γαλατακίου, οι φίλοι μας Γαλατακιώτες να δείξουν κατανόηση, έστω και αν δεν είμαστε γηγεννείς κάτοικοι της περιοχής και πολλοί από εμάς δεν έχουν εδώ μόνιμη κατοικία. Φτιάξαμε ωραία σπίτια που κόστισαν πολλά χρήματα από τα οποία τα περισσότερα πήγαν σε εργολάβους από το Γαλατάκι.

  • Μηχανικοί και ξερόλες. Υπάρχουν απίθανες γνώμες γιά να λυθεί το πρόβλημα μας χωρίς να συνδεθούμε στο δίκτυο. Η τελευταία; Να εκμεταλευτούμε ένα φρεάτιο με λασπόνερα και μηδαμινή απόδοση αντί καθαρού ποσίμου νερού που είναι η υποχτρέωσή σας.Τέτοιες λύσεις θα κοστίσουν χωρίς απόδοση και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει γραμμή "ότι άλλο από σύνδεση στο δίκτυο". Η η καλύτερη και φτηνότερη λύση είναι η απ' ευθείας σύνδεση στο πλησιέστερο σημέιο. Απόσταση περίπου 1.500 μέτρα. Ευχαρίστως να πληρώσουμε τα οφειλόμενα που δεν έχετε εισπράξει γιά να καλύψετε το κόστος.

  • Το νερό που παρέχεται είναι αρκετό. Παράλογη δικαιολογία. Το καλοκαίρι παίρναμε μόνον 40 κυβικά ανά δύο ημέρες και με απειλή του παρόχου να διακόψει αφού ήταν απλήρωτος. Αποτέλεσμα, αφού η παροχή ήταν μηδαμινή, τα βυτιοφόρα δούλευαν επί 24ώρου βάσης και 30 ευρώ το βυτίο. Με το ανείσπρακτο ΦΠΑ θα πληρωνώταν ο πάροχος και θα μας έδινε περισσότερο νερό και θα είσπραττε περισσότερα τέλη ο δήμος. Η πολιτική σας ζημειώνει και εμάς και το δήμο. Σαν πειστήριο της ανεπάρκειας να γνωρίζετε ότι μερικοί έχουν κλείσει τις συνδέσεις τους και θα αρνηθούν να πληρώσουν αφόυ δεν αξίζει τον κόπο.

  • Εμπαιγμός. Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και μάλλον μειώθηκε η ζήτηση νερού από τους καλούς πελάτες του παρόχου, έχει υπερδιπλασιαστεί η παρόχη αφού δεν έχει τι να κάνει το πλεόνασμα. Μόνον που και εμείς χρειαζόμαστε λιγότερο. Τώρα μπορείτε άνετα να πείτε "το νερό αρκεί". Αυτά μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι που θα δούμε τα ίδια.

  • Συνοπτικά. Πιστεύουμε ότι τα όσα έχουμε ακούσει μέχρι τώρα είναι προφάσεις γιά "ροκάνισμα" χρόνου και διατήρηση της ομηρίας μας που ίσως εξαργυρώνεται με ψήφους. Εμείς διαθέτουμε πολύ λίγες ψήφους και είμαστε καταδικασμένοι. Από την άλλη δεν αποδεχόμαστε "τα παράπονά μας στον Δήμαρχο".

 

Όπως και εσείς ξέχασα τα σκουπίδια. Πάντως στο δρόμο Επιδαύρου κοντά στα Λουτρά Ελένης θα δείτε όσα θέλετε όπως τα βλέπουν και οι θεατρόφιλοι τουρίστες μας.

 

Κύριε Δήμαρχε

δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση, ζηταμε ίση μεταχείριση. Θα βρούμε το δίκιο μας γνωστοποιώντας το πως μας καταδικάσατε, όπου μπορούμε και ζητούμε νομική βοήθεια και συμβουλές απ' όποιον μπορεί.

 

Σχόλιο της Κίνησης Πολιτών:
"το πρόβλημα του νερού δεν προσφέρεται για εκμετάλευση και το πρόβλημα των σκουπιδιών για κουκούλωμα, στο πρώτο πνίγεσαι στα ψέματα και το δεύτερο βρωμάει"

Δεν υπάρχουν σχόλια: