Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Αυθαιρεσία ή Διαπλοκή;


Φωτογραφίες του Λάκη Γιαννιδάκη www.sfedona.gr
 
 
Σε πλήρη σύγχυση βρίσκεται η δημοτική μας αρχή σε ότι αφορά το τι είναι δημόσιος και τι ιδιωτικός χώρος αλλά και το πως λειτουργεί μία δημόσια - δημοτική υπηρεσία στην υπηρεσία του δημότη και όχι του κάθε μεμονωμένου ιδιώτη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται κρούσματα σαν και αυτό που αναφέρεται στο χτεσινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας Σφεντόνα ΕΔΩ για «χρησιμοποίηση» από ιδιώτη μηχανημάτων και προσωπικού του Δήμου Κορινθίων. Είναι όμως η πρώτη φορά που τεκμηριωμένα παρουσιάζεται ένα τέτοιο θέμα που είναι αδύνατον να το προσπεράσουμε και να το αγνοήσουμε.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι εκδοχές είναι δύο.
Ή εδόθη εντολή αρμοδίως στο συνεργείο του Δήμου να πάει να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά ή το Δημοτικό συνεργείο παράνομα χρησιμοποίησε, εκτός ωραρίου (υπερωριακά;!), εργαλεία και οχήματα του Δήμου προκειμένου να «εξυπηρετήσει» γνωστό επιχειρηματία φίλο της δημοτικής αρχής.
Και στις δύο περιπτώσεις, αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα, παράνομα και προκλητικά. Όποιος και να ευθύνεται – και το ποιος ή ποιοι ευθύνονται είναι υποχρέωση του Δημάρχου να το ερευνήσει άμεσα και να μας το πει – όσο ψηλά ή χαμηλά και αν βρίσκονται πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Η Κίνηση Πολιτών ζητά την παραίτηση και την άμεση απομάκρυνση παντός υπευθύνου δηλώνοντας ότι κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ή και υποβάθμισης του θέματος θα πέσει στο κενό.
Αλλοίμονο κ. Δήμαρχε αν ό κάθε ιδιώτης μπορούσε να τυγχάνει τέτοιας προσωπικής και δωρεάν εξυπηρέτησης. 
Κίνηση Πολιτών / Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: