Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ο δήμος Κορινθίων να ‘σηκώσει το γάντι’ τοπικού δημοψηφίσματος στα Ίσθμια

Δήλωση-πρόταση του Χ. Κασίμη




Ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας κ. Γκιώνης στην συνεδρίαση της ΤΕΔΚ την Παρασκευή 30-4-2010 απευθυνόμενος στον δήμαρχο Κορινθίων κ. Πνευματικό τον προκάλεσε να γίνει δημοψήφισμα στο δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων για να δει, όπως ισχυρίστηκε, «ότι το 90% των κατοίκων είναι υπέρ της παραμονής τους στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και κατά της συνένωσης με τον δήμο Κορινθίων». Δυστυχώς ο δήμαρχος Κορινθίων δεν ‘σήκωσε το γάντι’ και άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Επειδή όμως πιστεύω ότι μια δημόσια εκφρασμένη τέτοια πρόκληση δεν πρέπει να μένει αναπάντητη και επειδή στο τελευταίο συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, μεταξύ άλλων, κατέθεσα και την παρακάτω πρόταση,
«Στη βάση απόφασης που θα πρέπει να πάρει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου θα πρέπει να ζητήσουμε από το δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων την διοργάνωση λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων στην οποία θα παραστεί σύσσωμο το συμβούλιο του δήμου μας και στην οποία ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα αναπτύξουν τα ιστορικά, κοινωνικά, γεωγραφικά αλλά κυρίως τα αναπτυξιακά και λειτουργικά πλεονεκτήματα της συνένωσης τους με τον δήμο Κορινθίων. Με άλλα λόγια θα πρέπει να διατυπωθεί μια σαφής λειτουργική πρόταση που θα εξασφαλίζει την ‘από τα κάτω’ υποστήριξη και κοινωνική συναίνεση»,
προτείνω ο δήμος Κορινθίων να αποδεχθεί την πρόταση του κ. Γκιώνη για την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος στο δημοτικό διαμέρισμα Ισθμίων.

Η διενέργεια ενός τέτοιου δημοψηφίσματος θα δώσει την δυνατότητα και στις δύο πλευρές να αναπτύξουν τα επιχειρήματα και τις προτάσεις τους στους κατοίκους των Ισθμίων οι οποίοι και θα κληθούν να αποφασίσουν για την μελλοντική ένταξή τους στον ένα ή τον άλλο δήμο με τοπικό δημοψήφισμα.
Αυτό που ακούστηκε ως πρόκληση από τον κ. Γκιώνη, ας αποτελέσει την αφορμή για μια δημοκρατική λύση στο πρόβλημα της χωροταξικής διένεξης μεταξύ των δυο δήμων.

Απαιτείται τώρα μια πολιτική γενναιότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: