Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να μην βρεθούμε ξανά ‘ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια’




Δήλωση Χ. Κασίμη


Όπως ανακοινώθηκε, καμία αλλαγή δεν επήλθε στα όρια των νέων δήμων στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων σήμερα. Συγκεκριμένα ο νέος Δήμος Κορινθίων με έδρα τη Κόρινθο αποτελείται οριστικά πλέον από τους δήμους
α. Κορινθίων β. Σαρωνικού γ. Σολυγείας δ. Άσσου – Λεχαίου ε. Τενέας, οι οποίοι και καταργούνται. Καμία λοιπόν μεταβολή και επέκταση στα όρια του Ισθμού, καμία άλλη συνένωση. Όπως και στο παρελθόν είχα δηλώσει αυτή χωροταξία (αλλά και η συνολικότερη του νομού Κορινθίας) επιβεβαιώνει δυο πράγματα.
 Πρώτον ότι η παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος, που είναι οι πελατειακές σχέσεις, κυριάρχησαν του ορθολογικού, αναπτυξιακού σχεδιασμού και δεύτερον ότι ο τρόπος διαχείρισης και υπεράσπισης των συμφερόντων του δήμου Κορινθίων από την δημοτική αρχή του κ. Α. Πνευματικού υπήρξε πολιτικά ανεπαρκής και αναπόφευκτα αναποτελεσματική. Η λογική των κραυγών από την μια πλευρά και η πολιτική των κομματικών παραγοντισμών από την άλλη δεν επέτρεψαν την ανάπτυξη των ισχυρών επιχειρημάτων, των κατάλληλων συμμαχιών και της απαραίτητης κοινωνικής συναίνεσης για την υποστήριξη και επίτευξη των στόχων του δήμου.

Τι μένει τώρα; Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα του νέου Δήμου.

Η Κίνηση Πολιτών επιμένει στην ανάγκη εκπόνησης ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης για τον νέο δήμο Κορινθίων το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα τα νέα δεδομένα και θα στοχεύει αφενός στην διοικητική αναδιοργάνωση (νέες υπηρεσίες, αρμοδιότητες κοκ.) και αφετέρου στον αναπτυξιακό σχεδιασμό στην βάση του νέου θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για να μην βρεθούμε ξανά ‘ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια’, για να μην δημιουργήσουμε τοπικές κοινωνίες δυο και τριών ταχυτήτων.



Κόρινθος, 14/05/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΙΣΘΜΌΣ ΣΤΗΝ ΚΌΡΙΝΘΟ

Τάχα κατάλαβα καλά; Ο Δήμος Λουτρακίου
θα περιλάβει τον Ισθμό; Η κάρα ποιου αχρείου
το σκέφτηκε; Και τώρα πια θα λέμε τον Ισθμό μας-
θου Κύριε-«του Λουτρακίου»; ή μη «της Περαχώρας»;

Τον Άϊφελ ο Σαρκοζί στη Λυών τον έχει πάει;
Το Κολοσσαίο ο Σίλβιο τον πήγε στη Βομβάη;
Ή μην οι αμερικανοί δώσαν της Βραζιλίας
της Νέας Υόρκης τ’ άγαλμα-το της Ελευθερίας;

Δεμένοι άνθρωποι και γη, μα πιο δεμένα ακόμα
τα κτίσματα είναι που ‘χουνε ρίζες γερές στο χώμα.
Μα πιο κι από τα κτίρια, ρίζες οι λέξεις δένουν
που αιώνια σε Αγάλματα, Ισθμούς και κτίρια μένουν.

Κι αν τις χωρίσεις απ’ αυτά, εκείνες εγδικιούνται
καθώς ανέστιες, ξέριζες, χάνονται κι αποσβηούνται΄
κι οι ανθρώποι μένουν ορφανοί και η ζωή τους άδεια
κι ό, τι ωραίο στη ζωή κείτεται πια ρημάδια…

Αφήστε με την Κόρινθο τη λέξη «Ισθμός» δεμένη
και μη την κάνετε γι αυτόν σαν άγνωστη-σαν ξένη-
στη μνήμη την ανθρώπινη μη τη συνέχεια αρνείστε:
χιλιετηρίδων δέσιμο μη βάρβαρα έτσι λύστε.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα γενικότητες εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων κ. Κασίμη. Λίγο ουσία θα δούμε κάποτε από εσάς; Θα βάλετε πλάτη ή θα περιμένετε ουρά να ρίξετε τη κακία σας για να κρίνετε και μόνο;

Περιμένω κάτι περισσότερο από κάποιον που θέλει να γίνει δήμαρχος ειδικά όταν ο νυν δεν τα πάει καλά.

Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Μαρία,
Οι απόψεις της Κίνησης Πολιτών έχουν κατατεθεί τόσο στην διαπαραταξιακή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο καιρό τώρα. Μια ματιά σε παλαιότερες αναρτήσεις το βεβαιώνει. Βάζω πλάτη αυτό σημαίνει. Δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντα με τις επιλογές του δημάρχου και την μεθοδολογία του. Ποιος πρότεινε χτίσιμο ενός διεκδικητικού πλαισίου, κοινωνικές συμμαχίες από τα κάτω, λαϊκή συνέλευση στα Ίσθμια, τοπικό δημοψήφισμα, σχεδιασμό ενός Επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης στον νέο δήμο κοκ.; Έγινε τίποτα από όλα αυτά αντικείμενο μιας σοβαρής συζήτησης από τον κ. Πνευματικό; Ασφαλώς και όχι. Εκτός εάν θεωρείτε ότι δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω ουσιαστικό. Μόνο που αυτά άρχισαν να τα ψελίζουν και άλλοι τώρα. Εκ των υστέρων βέβαια!
ΓΚ