Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δεν το σώσαμε…





Οι φωτογραφίες είναι από τη φετινή γιορτή παιδικού βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου και στους χώρους του μουσείου...



Μιλάμε για το μοναδικό Μουσείο της πόλης της Κορίνθου, το Ιστορικό –Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου Β. Πετρόπουλου- Π. Γαρταγάνη.

Για το «Λαογραφικό» όπως το ξέρουμε όλοι, όπως το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε μέσα από τα εκθέματα, τις εκδηλώσεις του και κυρίως μέσα από τα προγράμματά του.

Όταν κλείνει ένα οποιοδήποτε πολιτιστικό ίδρυμα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Είναι ένα λυπηρό γεγονός για όλους και ειδικά για μας τους Κορίνθιους. Ειδικότερα όμως για τους δασκάλους και τους μαθητές όλης της Κορινθίας, το κλείσιμο του Μουσείου μας είναι μια μεγάλη απώλεια.

Η Κίνηση Πολιτών δηλώνει τη μεγάλη της απογοήτευση και τη λύπη της.

Στο 10ο φύλλο της εφημερίδας μας, την άνοιξη του 2009, γράφαμε, μεταξύ άλλων, για τα προγράμματα του Μουσείου:

γεμίζουν [ το χώρο] ζωή και δραστηριότητα, με την αμφίδρομη επικοινωνία που αναπτύσσουν με τους μαθητές του νομού, γίνονται μια κυψέλη ζωντάνιας και κίνησης και βοηθούν με φυσικό και βιωματικό τρόπο την, εντός του σχολείου, εκπαίδευση… προσφέρουν στους μαθητές, όχι μόνο ένα βλέμμα στο παρελθόν, αλλά και μια άλλη οπτική στην καθημερινότητα, μια άλλη πρόταση για την αντιμετώπισή της…

Ψιλά γράμματα…

Το Μουσείο ζητάει βοήθεια από το 2009!

Απευθύνθηκε επανειλημμένα στο Υπουργείο Πολιτισμού, στους βουλευτές του Νομού, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, σε όλους μας.

Η Κίνηση Πολιτών με την  ανάρτησή της, στις 7/3/10, δημοσιοποίησε την κατάσταση του Μουσείου και την επιστολή του Εφόρου κ. Τζαναβάρα προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Χ. Κασίμη.

Τον Ιούνιο του 2011, η διοίκηση του Μουσείου, κατέθεσε επιχειρησιακό πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας επιχορήγηση 25.000 ευρώ. Ο Πρόεδρος κ. Σταυρέλης πρότεινε το ποσό των 10.000 ευρώ, δεν δέχτηκε καμία περαιτέρω συζήτηση με τον έφορο κ. Τζαναβάρα και την Δ/ντρια κ. Μέξια, που προσπάθησαν να παρέμβουν και με συνοπτικές διαδικασίες συνέχισε τη χρηματοδότηση των θερινών εορτών κάθε φρούτου και λαχανικού, κάθε ζωντανού που ευδοκιμεί και βόσκει στον ευλογημένο Δήμο μας.

Το Μουσείο ζήτησε βοήθεια, προσέκρουσε στην αδιαφορία και στις διαφορετικές «προτεραιότητες» των ιθυνόντων και τώρα έκλεισε.

Ας προσθέσουμε εμείς οι Κορίνθιοι μία ήττα ακόμα στις ήττες μας.


To Γραφείο Τύπου της Κίνησης Πολιτών


1 σχόλιο:

Γιώργος Βασιλειάδης είπε...

Διακρίνω μια ηττοπαθή αντιμετώπιση του θέματος από την "ομάδα" και δεν μου αρέσει καθόλου αυτό,,,