Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πολιτιστική βραδιά μέσα από μιά έμπνευση της δημοτικής αρχής!

                                           Η ορχήστρα

                                 Στο ίδιο  σημείο του πεζόδρομου;
                                 Φωτό: Σφεντόνα  Λάκης Γιαννιδάκης 


και συνέχεια με το ΘΕΜΑ 15 εντός της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ. της 12-10-2011

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, είχαμε απ’ όλα. Είχαμε καταρχήν τα κανάλια, τα οποία με την παρουσία τους και μόνο, δίδουν άλλο κύρος στο Συμβούλιο μας. Όλοι σοβαροί και με μεστό λόγο. Μόλις φεύγουν, τα πράγματα χαλαρώνουν, και γινόμαστε μια χαρούμενη παρέα, με αστειάκια και μπόλικα πειράγματα. Δεν με χαλάει αυτό. Με χαλάει απλά το π.Κ.* και το μ.Κ*.


Θα το προσπεράσω κι αυτό, όπως και θα προσπεράσω το γεγονός σχετικά με την απόσυρση του περιβόητου θέματος του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης, που θα έπρεπε να ψηφίσουμε. Δεν ξέρω γιατί αποσύρθηκε. Κάτι για κουκιά λέγανε που δεν έβγαιναν, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τη σχέση των κουκιών με μια σοβαρή και έμμισθη θέση.

Κι αφού μοιράσαμε κάποια χρήματα ακόμα, είχαμε και το Θέμα 15: Διοργάνωση μουσικής βραδιάς στους πεζόδρομους της Κορίνθου.
Αφού ψάξαμε λίγο για να βρούμε την εισήγηση, εισήγηση δεν βρέθηκε. Παρ’ όλα αυτά το θέμα είπαμε να το συζητήσουμε.


Φορέας της εκδήλωσης δεν ήταν το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, όπως θα έπρεπε, αλλά το θέμα εισηγήθηκε ο κος Φαρμάκης, ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μας ανακοίνωσε, λοιπόν, πως θα διοργανωθεί μια όμορφη μουσική βραδιά, με μια μεγάλη και γνωστή τραγουδίστρια, την κυρία Καρουσάκη και τον κύριο Λιούντρη, και πως είναι τιμή για την πόλη.Το ποσό, όπως μας ανέφερε, δεν ήταν μεγάλο. Χίλια ευρώ. Στην επιμονή, (όχι όσο θα έπρεπε βέβαια) της αντιπολίτευσης, για το που θα γίνει η εκδήλωση, απάντησε, στον πεζόδρομο της Πυλαρινού, χωρίς όμως, να έχει αποφασιστεί ακριβώς το σημείο. Βέβαια, μου έκανε εντύπωση, πως όλοι μέσα στην αίθουσα γνώριζαν που θα πραγματοποιηθεί. Μάλλον, έχουν μαντικές ικανότητες, γιατί τελικά το βρήκαν!! Ίσως θα πρέπει να τους ζητήσω να μου πουν 5 νούμερα και ένα τζόκερ, την επόμενη φορά.

Η Κίνηση Πολιτών, το καταψήφισε. Κι αυτό έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους:


1. Οι εκδηλώσεις έχουν πλέον το δικό τους φορέα, που είναι το Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, και μέσω αυτού θα πρέπει να πραγματοποιούνται.

2. Στο κέντρο της Κορίνθου έχουν γίνει εκδηλώσεις. Μία με τον ίδιο τραγουδιστή και στο ίδιο ακριβώς σημείο του πεζόδρομου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, και μία ακόμη με την επίδειξη μόδας του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου. Θα μπορούσαμε να τονώσουμε και άλλες περιοχές τόσο της Κορίνθου, όσο και του διευρυμένου Δήμου.

3. Ο Δήμος έχει την ευθύνη να ανεβάζει τον πήχη του πολιτισμού. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτιστική βραδιά μια εκδήλωση  με δυο μπουζούκια κι ένα ντέφι.

4. Ο Δήμος οφείλει να διοργανώνει μουσικές βραδιές για όλους τους δημότες, όπως, παραδείγματος χάριν για τους νέους. Υπάρχει πλήθος νεανικών συγκροτημάτων, που αξίζει να στηρίξουμε, και παράλληλα να γεμίσουμε την πόλη με νέο κόσμο.

5. Κάθε ευρώ μετράει στους χαλεπούς καιρούς μας, και θα πρέπει να το υπολογίζουμε, κι όχι να αναφερόμαστε στα χίλια ευρώ, με αβάσταχτη ελαφρότητα. Γινόμαστε τουλάχιστον προκλητικοί.

6. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ενεργοποιηθεί το Τοπικό Συμβούλιο, και να μας καταθέτει τις προτάσεις του, τόσο για εκδηλώσεις, όσο και για άλλα θέματα που απασχολούν την πόλη μας.

7. Τέλος (αλλά πολύ βασικό) για μία ακόμα φορά, δεν υπήρχε εισήγηση. Είναι ένα θέμα για το οποίο επανειλημμένως διαμαρτυρόμαστε και το οποίο δεν βρίσκει ανταπόκριση.

(με τη ματιά του Αλέξανδρου Γουγά)


*προ καναλιών και μετά καναλιών

Δείγμα από την πολιτιστική βραδιά με την κάμερα της ''Σφεντόνας''

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αίσθηση βίντεο: ...επιεικώς "σουρεάλ" ...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς στην ΚΙΝΗΣΗ είσαστε πολύ πίσω: βάζουν το πάλκο μπροστά από το μαγαζί για να κάνει είσπραξη για να έχει να πληρώσει στον Δήμο τα 400.000 ευρώ που του χρωστάει.