Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συκοφαντική δυσφήμιση ή πράξη ευθύνης;


Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση της μήνυσης του επιχειρηματία του KORINTHIAN PALACE εναντίον του Χαράλαμπου Κασίμη για συκοφαντική δυσφήμιση!

Θα μπορούσε να είναι εξόχως αστείο και σουρεαλιστικό το γεγονός, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό και βαθύτατα προσβλητικό για όλους τους Κορίνθιους, διότι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και ξέρουμε το ήθος και το ποιόν του καθένα.

 Το ιστορικό όλης της υπόθεσης, όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση μας  της 23/3/2011, είναι το εξής:

«Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από το Πταισματοδικείο Κορίνθου, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από την επιχείρηση, εναντίον του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών, δημοτικού συμβούλου, Χαράλαμπου Κασίμη και των εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΣΦΕΝΤΟΝΑ.

Ο Χ. Κασίμης μηνύεται διότι, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/01/11, άσκησε κριτική και έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο ο δήμος διαχειρίζεται την περίπτωση επιχείρησης (χωρίς καν να αναφερθεί στο όνομα αυτής, όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης), η οποία έχει, σοβαρές και μεγάλου ύψους, οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο, ο οποίος ταυτόχρονα, εξακολουθεί να συνεργάζεται μαζί της.

Για αυτήν την, πρωτίστως πολιτικής και ηθικής τάξης, άσκηση ελέγχου - όπως είναι το θεσμικό καθήκον του ως Δημοτικού Συμβούλου - μηνύθηκε από την παραπάνω επιχείρηση για «συκοφαντική δυσφήμιση».






Σε μια εποχή που το κατεξοχήν ζητούμενο είναι να βρούμε ως κοινωνία τη δύναμη  και την αυτογνωσία να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και διαφθοράς, παρατηρούμε τον παραλογισμό και το θράσος να διώκεται ένας Δημοτικός Σύμβουλος επειδή τόλμησε να ρωτήσει για βεβαιωμένες οφειλές προς τον Δήμο (περίπου 500.000€ σήμερα) και να καταγγείλει αυτά ακριβώς τα φαινόμενα, υπακούοντας  τον λόγο για τον οποίον  εξελέγη: Να υποστηρίζει τα συμφέροντα των Κορίνθιων δημοτών!
Η Κίνηση Πολιτών υπενθυμίζει ότι:

·       ο Χ. Κασίμης σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος αγωνίστηκε για τη διαφάνεια, την ισονομία, την πάταξη των πελατειακών σχέσεων και την ανάδειξη  της τοπικής αυτοδιοίκησης έξω από κάθε λογής συμφέροντα και διαπλοκές.

·       στη συγκεκριμένη δίκη εμφανίζεται ως μάρτυρας κατηγορίας ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Δημ. Τζαναβάρας.

Επιπλέον, θέτει το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή: σε αυτή τη συναίνεση συκοφάντησης και εκβιασμού, τι θα πράξει;

Και τέλος, θέτει το πολιτικό ερώτημα προς την κοινωνία, τους πολιτικούς φορείς, τα κόμματα κλπ.: θα σιωπήσουμε συναινώντας στην εκβιαστική παρωδία των ολίγων ή θα τολμήσουμε υπερασπιζόμενοι τη διαφάνεια και το συμφέρον των πολλών ;



Από το Γραφείο τύπου της Κ.Π.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μήνυση κατά του Χαρ. Κασίμη μου θυμίζει το "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"

Ανώνυμος είπε...

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη, αφού η δικηγόρος του μηνυτή δεν παραβρέθηκε λόγω ασθένειας...
Να σημειώσουμε ότι δικηγόρος του μηνυτή (δηλ. του KORINTHIAN RALACE) είναι η κ. Σοφία Λέκκα, δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης. Και να σχολιάσουμε: το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Β.Γ.