Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου 2011


Το Δημοτικό Συμβούλιο  της 28ης Δεκεμβρίου,  το τελευταίο του 2011 , εξαντλήθηκε ως τυπική διαδικασία στα θέματα ημερήσιας διάταξης, τα οποία και ομόφωνα ψηφίστηκαν.

Το μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται  στην συζήτηση με τα θέματα προ-ημερησίας διάταξης.

1)   Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι και τις επαφές που είχε με τον υπουργό.

Η Κ.Π. είχε και εκ των προτέρων τοποθετηθεί με την ανάρτησή της στο blog με τίτλο: « Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κορινθίων 2001-2011 : Πέντε χρόνια χαμένα μεαποκλειστικά υπεύθυνο τον Αλ. Πνευματικό».


2)   Εκδίκαση της μήνυσης εναντίον του Χ. Κασίμη

Η  Κ.Π. έχει δηλώσει ότι θεωρεί μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα την παρουσία και ενεργό συμμετοχή τριών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ως συνήγοροι ή μάρτυρες υπεράσπισης (κ. Τζαναβάρας) στην προσπάθεια φίμωσης της Αντιπολίτευσης, μέσω της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση  στον Χ. Κασίμη.

Η ΚΠ έθεσε το αίτημα της παραίτησης της Δημοτικής Συμβούλου κ. Σ. Λέκκα από την θέση της Προέδρου της Επιτροπής  Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, διότι δεν συνάδει με την ιδιότητα της, ως δικηγόρος υπεράσπισης του,  αποδεδειγμένα οφειλέτη του Δήμου, Korinthian Palace, καθώς και  το θέμα της εμπλοκής έτερου Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας, του κ. Α. Παππά σε ρόλο επίσης υπερασπιστικό του Korinthian Palace.

Εδώ να θυμίσουμε ότι :    

Η κ. Λέκκα ήταν απούσα και στην  τοποθέτηση μας απάντησε με έντονο τρόπο ο  κ. Παππάς ο οποίος «μετέφρασε» τον  πολιτικό χαρακτήρα της δίκης σε απλή προσωπική διένεξη παραβλέποντας ότι ο Χ. Κασίμης δεν μηνύθηκε ως απλός πολίτης αλλά ως Δημοτικός Σύμβουλος,  την δε δική του εμπλοκή, σε φιλική εξυπηρέτηση.

Στον κ. Παππά δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα, πέραν του ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται»

Αξίζει τέλος να παρατηρήσουμε πως για μια ακόμα φορά το ΔΣ ήταν ένα ¨εορταστικό πανηγυράκι¨, με φιάλες ποτών να πηγαίνουν και να έρχονται εντός και εκτός της αιθούσης,  πράγμα που ανάγκασε τον Πρόεδρο κ. Σταυρέλη να ζητήσει την απόσυρση τους!

Η ΚΠ δεν έχει να προσθέσει και εδώ τίποτα.



Καλή μας χρονιά…


Δεν υπάρχουν σχόλια: