Η Κινηση Πολιτων στο διαδικτυο


Το διαδικτυακό κανάλι της Κίνησης Πολιτών στο YouTube H Κίνηση Πολιτών στο Facebook Η Κίνηση Πολιτών στο Twitter

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Έφυγε ο Δήμαρχος της ‘αγέλαστης πέτρας’




Έφυγε από την ζωή ο δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου. Η κηδεία του έγινε την Δευτέρα. Δήμαρχος για τρεις συνεχείς θητείες (2002-2006-2010) αποτέλεσε παράδειγμα δημάρχου με έργο που αναμόρφωσε την Ελευσίνα, άνοιξε δρόμους στην ανακύκλωση και στην διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος υλοποιώντας έργα για την προστασία του κόλπου της Ελευσίνας από την θαλάσσια ρύπανση, ολοκληρώνοντας το αποχετευτικό του Θριάσιου Πεδίου, δημιουργώντας τον πρώτο δημοτικό σταθμό ελέγχου της ρύπανσης στη χώρα. Οι πρωτοβουλίες του άλλαξαν την φυσιογνωμία της πόλης του και της έδωσαν όλα τα χαρακτηριστικά πόλης στον δρόμο της βιώσιμης, αειφόρου ανάπτυξης.

Σημαντικές και οι πρωτοβουλίες του για τον πολιτισμό. Στην Ελευσίνα συνυπήρξαν το κλασικό και το πρωτοπόρο στον πολιτισμό τα περασμένα χρόνια.

Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Γ. Αμπατζόγλου τόσο στην Κίνηση Πολιτών όσο και στην πόλη μας. Πολύ νωρίς, όταν κάναμε τα πρώτα βήματά μας ως παράταξη, πριν καν λάβουμε μέρος στις εκλογές του 2006, ανταποκρίθηκε σε πρόσκλησή μας και μίλησε στην πόλη μας για την ανακύκλωση, για την εμπειρία της Ελευσίνας στην διαχείριση των απορριμμάτων. Ξανάρθε και αργότερα σε άλλη εκδήλωση. Μας δέχθηκε και στο γραφείο του και μας παρουσίασε τη δουλειά του δήμου στον τομέα του περιβάλλοντος καταθέτοντας όλη την επιστημονική και εμπειρική γνώση του για αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

Ο Γ. Αμπατζόγλου υπήρξε ένας ταπεινός, προσηνής, εργατικός και αποτελεσματικός άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Ένας γλυκύτατος συνομιλητής με ειλικρινή σεβασμό στην άποψη του άλλου. Ένας βαθιά δημοκρατικός άνθρωπος που κοσμούσε την αυτοδιοίκηση και τιμούσε την πόλη του. Είμαστε ευτυχείς που τον γνωρίσαμε!

Καλό ταξίδι Δήμαρχε!

Χ. Κασίμης

Κίνηση Πολιτών Δήμου Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: